2022 Audi A8; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi… Güncellenen Audi A8, yeni stil ve yeni teknoloji ile ortaya çıktı. Bu amiral gemisi lüks sedan hakkında bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin.

Audi, daha şık bir stil ve yeni, daha da fazla lüks özellikler içeren güncellenmiş A8 lüks sedanının kapaklarını kaldırdı. Mercedes S-Serisi ve BMW 7-Serisi’ne bu alternatif, Aralık 2021’den itibaren Avrupa’da satışa sunulacak. Geniş bir iç mekan ve yüksek başlangıç ​​fiyatını haklı çıkarmaya yardımcı olan akla gelebilecek her türlü lüks ve rahatlık özelliğini sunar. Audi A8‘in stili ustalıkla gösterişli ama ölçülü görünecek şekilde işlendi. A8’in daha küçük A4 ve A6 sedanların hayranları A8’i iyi bulacaklar. Hem ön hem de arka yolcular için masaj koltukları mevcuttur ve Audi ayrıca standart olarak bir dizi sürücü asistanı içerir.

2022 Audi A8 Tasarımı

Yeni Audi A8’in tasarımı devrimden ziyade bir evrim durumudur. Ancak değişiklikler onu güncel tutmak için yeterlidir. Ön uçtan başlayarak, bazı yeni, daha köşeli farların yanı sıra ince ayarlı bir tampon ve daha belirgin ızgara bulacaksınız.

Audi, yeni A8’e, içinde bulunduğunuz sürüş moduna bağlı olarak görünüşlerini değiştirebilen bazı akıllı OLED arka farlar verdi. Ayrıca, araç dururken arkanızdan biri çok yaklaşırsa onları açan bir yakınlık sensörüne de sahipler.

2022 Audi A8; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Audi A8’in Avrupa’da iki farklı dingil mesafesi seçeneği bulunuyor. Ve ekstra arka diz mesafesi isteyenler için sunulan uzun dingil mesafesi modeli bulunuyor.

Audi ayrıca Çin pazarı için A8 Horch adlı daha da uzun bir model ortaya çıkardı. Bu modele dış cephede ekstra krom ve farklı tekerlek seçenekleri sunuluyor.

2022 Audi A8 İç Mekan ve Bilgi-Eğlence Sistemi

Yeni 2022 Audi A8’in iç tasarımı eski modele benziyor ancak bu kötü bir şey değil. Kabin modern bir görünüme sahiptir ve malzemeler yüksek kalitededir. Ayrıca modelde ön tarafta üç büyük ekran vardır. Kaliteli malzemeler bol miktarda bulunur ve genişletilmiş deri ve küçük bir orman değerinde ahşap kaplama sipariş edebilirsiniz. Ortada, bilgi-eğlence için üstte 10.1 inç ve iklim kontrolü ve sürüş işlevleri için 8.6 inç ölçülerinde aşağıda iki tane daha ekran var. Ayrıca Audi’nin ‘Sanal Kokpit’ dijital sürücü ekranına da sahipsiniz.

2022 Audi A8; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Etkileyici yolcu alanı A8’in ayırt edici özelliğidir. Ve uzun dingil mesafesi arka koltuktaki yolcuların iyi bir şekilde ağırlanmasını sağlar. Beş kişilik koltuk standarttır, ancak isteğe bağlı dört kişilik oturma paketi de mevcuttur. Model, ısıtmalı, havalandırmalı ve masajlı bir çift elektrikli ayarlanabilir arka koltuğun yanı sıra ısıtmalı ayak masajı işlevi ve bir çift arka koltuk sağlar.

2022 Audi A8; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Arka koltuk, A8’de olması gereken yerdir. Uzun dingil mesafeli modelinde ‘rahatlama koltuğu’nu seçin. Ve ayrıca ısıtmalı ayak dayama yerlerinin yanı sıra masaj işlevine sahip olun. Arka koltuktaki yolcuların bir mobil cihazdan video akışı yapabilmeleri için iki adet 10,1 inç ekran bulundurur. Ayrıca dikkat çeken bir Bang ve Olufsen ses sistemi var.

2022 Audi A8 Motorları ve Sürüş

Yeni 2022 Audi A8 serisinde seçebileceğiniz 3 farklı motor var. Bunları kısaca 3.0 litrelik TFSI, 4.0 Litrelik TFSI ve 55 TFSI Quattro olarak belirtildi. 3.0 litrelik TFSI, 335 beygir gücünde bir turboşarjlı V-6 ile birlikte gelirken 4.0 litrelik TFSI 453 beygir gücünde V-8 ile gelir. Ayrıca bir sonraki tanıtımda bir plug-in hibrit versiyonunda tanıtılacağı haberleri mevcut.

A8 serisindeki tüm motorlar, 48 voltluk hafif hibrit sistemle güçlendiriliyor. A8, dinamik sürüş konforunun en iyi karışımını sunar. Ayarlanabilir havalı süspansiyon ve sürücü tarafından ayarlanabilen adaptif amortisörler standarttır. Audi A8, önümüzdeki yolu en iyi şekilde görmek ve iyi sürüş kalitesini sunabilmek için bir kamera kullanır. Bu kamera sayesinde süspansiyonu yola göre ayarlar ve en iyi kaliteyi sunar.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

A8, diğer üst düzey sedanlarla hemen hemen aynı sürücü yardımı teknolojilerine sahiptir. Trafik Sıkışıklığı Asistanı (Sürücü Yardımı paketi) ile donatıldı. A8 bu sayede yoğun trafikte hızlanma ve frenlemede size yardımcı olur. Ancak elleriniz birkaç saniyeden fazla direksiyondan ayrılamaz. A8’in çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ( NHTSA ) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü ( IIHS ) web sitelerini ziyaret edin. Ayrıca temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Yeni Audi A8 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Audi A8, bu yıl Aralık ayından itibaren Avrupa genelinde satışa çıkıyor. Almanya’da fiyatlar 99.500 €’dan (yaklaşık 84.000 £) başlar. Ayrıca en üst seviye S8 modeli için 144.800 €’ya (yaklaşık 123.000 £) yükselir.

Sıfır Km Audi A8 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here