2020 Audi Q8 Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey!

1
7750

2020 Audi Q8 Hakkında

2020 Audi Q8, hoş ve ferah bir iç mekana, iyi bir yol tutuşuna, mükemmel bir güvenlik puanı ve birçok standart özelliğe sahip bir araç olarak değerlendiriliyor.

Audi Q8 bir lüks orta boy SUV. Q8, her iki koltuk sırasında da birinci sınıf malzemeler ve havadar koltuklar ile nefes kesen bir iç mekana sahip. Çok sayıda şık ve kullanımı kolay teknoloji özellikleri bulunuyor. Q8, dengeli sürüş dinamikleriyle de etkileyici. Yoldaki çarpma ve düşmeler rahatça emilir ve keskin dönüşlerde kolay manevra yapılabilir. Yüksek güvenlik skoruna ve birçok standart güvenlik özelliğine sahip olan Q8, çok yönlü bir SUV olarak şekilleniyor. Tartışma yaratan yakıt ekonomisi ve sadece yeterli motor performansı birkaç dezavantajı arasında görülüyor.

audi q8

Tarz, performans ve son teknoloji karışımını seviyorsanız Q8’i satın almayı düşünebilirsiniz. Öte yandan, büyüyen bir aileniz varsa başka bir yere bakmak isteyebilirsiniz. Q8, beş koltuklu lüks, iki sıralı bir SUV. Üç sıraya ihtiyacınız varsa, yedi koltuklu Audi Q7’yi veya isteğe bağlı üçüncü sıraları olan Mercedes-Benz GLE ve BMW X5 gibi rakipleri düşününebilirsiniz.

İkinci El Audi Q8 İlanları

Audi Q8 İç Tasarımıaudi q8 iç tasarım

Audi Q8, beş koltuklu ve iki sıralı bir SUV. Ön koltuklar yumuşak yastıklı ve destekleyici ve sürüş pozisyonu bu sebeple oldukça rahatlatıcı. Arka koltuklar da benzer şekilde rahat ve daha uzun boylu yetişkinlerin de faydalanabileceği, önde ve arkada bolca alan bulunuyor. Ön koltuklar gibi, arka koltuklar da yatırılıp hareket ettirilebiliyor.

Deri döşeme ve ısıtmalı ön k oltuklar standart. Havalandırmalı ve masajlı ön koltuklar ve ısıtmalı arka koltuklar da eklenebilecek seçenekler arasında.

Q8 Teknolojik Özellikleri

Q8, Audi’nin MMI bilgi-eğlence sisteminin en yeni sürümünü sunuyor. Gösterge tablosunun üst kısmında 10.1 inç dokunmatik ekran ve doğrudan altında 8.6 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Kullanımı standart olan navigasyon, Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa da mevcut. Diğer standart teknolojiler arasında 12.3 inç dijital gösterge paneli, Bluetooth, dört USB bağlantı noktası, 10 hoparlörlü stereo, uydu radyosu, HD Radyo ve otomatik klima kontrolü yer alıyor.

audi q8

Bu çift ekranlı kurulum, basit menüleri, kullanıcı girişlerine hızlı yanıtlar ve net grafikler nedeniyle oldukça kullanıcı dostu olarak tanımlanıyor. Her iki ekran da parmak ucunda hissedilen ince bir titreşim şeklinde olan dokunsal geribildirime sahip. Böylece sistemin dokunma veya kaydırma hareketinizi algılayıp algılamadığını anlayabilirsiniz. Üst ekran radyo ve navigasyonun yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto’yu yönetirken, alt ekran klima kontrolü ve araç ayarlarını yönetiyor.

Diğer önemli noktalar arasında navigasyon rotalarını ve haritaları canlı olarak görüntüleyebilen dijital gösterge paneli (Audi Virtual Cockpit) yer alıyor. Q8’in ses tanıma sistemne de sahip. “Ben üşüyorum” gibi şeyler söylerseniz, sistem iklim kontrollerini buna göre ayarlayabiliyor.

Q8 Teknik Özellikleri ve Güvenlik

Audi Q8, 335 beygir gücünde 3.0 litrelik turboşarjlı V6 motorla çalışıyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş standart. Sıfır ila 60 mil  süresi altı saniyenin biraz altında. Daha düşük hızlarda sürerken gaz pedalı tepkisi yavaş olabilir, ancak Q8’i Dinamik moda geçirmek bu sorunu büyük ölçüde giderir.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, 2020 Q8’e beş yıldız üzerinden beş yıldızlık genel bir güvenlik derecesi verdi. Q8, önden ve yandan çarpışma testlerinde beş, devrilme değerlendirmesinde dört yıldız kazandı.

2020 Q8, altı testin hepsinde en yüksek dereceyi aldı ve Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından En İyi Güvenlik Seçimlerinden biri olarak seçildi.audi q8

Audi Q8 Fiyatı

2020 Audi Q8, zaten pahalı olan bir segmentteki en yüksek baz fiyatlar ile başlıyor. Anahtar teslim fiyatı 1.450,920 TL olarak belirtiliyor. Q8’den daha ucuz bir Audi SUV istiyorsanız, beş koltuklu Audi Q5 veya yedi koltuklu Audi Q7’yi düşünebilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here