Aracınızı Koronavirüs Salgınından Koruyun

0
2925

Koronavirüs sağlından korunmak için kendimizi ve evimizi sürekli temiz tutmak için sürekli dezenfekte ediyoruz. Ancak birçok kişi bunlara dikkat ederken neredeyse her gün bindiği aracın temizliğine dikkat etmiyor. ☹

Koronavirüs salgınından korunmak için aracınızın temizliğine de dikkat etmek gerekiyor. Aracınızı korumak için yapılması gerekenleri sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Koronavirüs Döneminde Kullanmadığınız Arabanıza Nasıl Bakmalısınız?

Ford Otosan, Ford İngiltere baş tıbbi sorumlusu Dr. Jenny Dodman’nın görüşlerine yer vererek araçların temiz tutulması için önerilerini paylaştı.

Dr. Jenny Dodman, “Otomobilinizi birlikte yaşamadığınız kimseyle paylaşmamalısınız, çünkü bu uzmanların önerdiği sosyal mesafe kurallarının dışına çıkmak olur” dedi.

En yeni ikinci el Ford ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Aracınızı Temiz Tutmanın Yolları

  • Hem sizin hem de toplum sağlığı için aracınızı birlikte yaşamadığınız kişiler ile paylaşmayınız.
  • Aracınız sık sık temizletilmelidir.
  • Koruma için elinize taktığınız eldivenleri yüzünüze sürmemeye dikkat ediniz.
  • Parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar veren amonyak bazlı ürünleri aracınız temizliğinde kullanılmamalıdır.
  • El temizliğine çok önem verilmelidir. Sabun ve sıcak suyla ya da el dezenfektanı ile yıkanmalıdır.
  • Araçlarda en çok dokunan alanların temizliğine özen gösterilmelidir. (Kapı kolu, vites kolu, direksiyon simidi, düğmeler, otomatik ekran, silecek, sinyal kulakçıkları, kol dayanakları, torpido tutacağı, kolçaklar ve koltuk ayarlayıcıları vs.)
  • Arabada mutlaka el dezenfektanı ve torpido gözünde kolonya bulundurulmalıdır.
  • Emniyet kemerinin temizliğine dikkat edilmelidir. Öksürük ve hapşırmalar da en çok maruz kalan emniyet kemerleri olduğunu unutmayalım!
  • Araca binerken sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.

Dr. Jenny Dodman, “Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs ve Araç Temizliği

Geçtiğimiz aylarda Koronavirüs ve araç temizliği hakkında merak edilenleri yanıtlamıştık. Arabanızı koronavirüsten nasıl korursunuz ve iyi araç içi temizliği için nelere dikkat etmeli, sorularının yanıtlarını sizin için araştırmıştık. Detaylı bilgi için haberimizi okuyabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here