Koronavirüs Döneminde Kullanmadığınız Arabanıza Nasıl Bakmalısınız?

4
56882

Koronavirüs`ün daha da yaygınlaşmasını önlemek amacı ile #evdekal çağrılarının yapıldığı ve araçlarımızı sadece önemli durumlar için kullandığımız bu dönemde, bir çok araç uzun süre çalışmadan park yerinde kalacak.

Bu dönem bittiğinde, aracınızın yollara eskisi gibi iyi bir performans ile dönebilmesini sağlamanın birkaç önemli püf noktası var:

1

Arabanızı temiz bırakın!

Arabanızı uzun süreli park etmeden önce yıkatmak aklınıza gelmemiş olabilir. Ancak özellikle son kullanımınızda çamurlu yollardan geçtiyseniz, uzun süre bu şekilde kalması aracınızın kaportasında lekeler oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle aracınızı henüz süresini bilmediğimiz bir mola için bırakmadan aracınızı yıkamanızı tavsiye ederiz.

Ancak yıkama işlemini yaparken de içinde bulunduğumuz şartları göz önünde bulundurmayı, sosyal mesafenizi korumayı unutmayın. Koronavirüs semptomları gösteriyorsanız ya da gösteren birinin yakınındaysanız dışarı çıkmamalısınız. Eğer aracınızı kendi evinizde yıkayabilir durumdaysanız bu tavsiyemizi değerlendirmeniz en doğrusu olur.

2

Haftada En Az Bir Kez Aracınızı Çalıştırın!

Aracınızın aküsünü şarj etmek ve her şeyin yolunda gittiğinde emin olmak için, aracınızı haftada en az 1 kez çalıştırmalısınız. Yeni model bir arabanız varsa çok önemli olmayabilir ancak özellikle eski model araç sahiplerinin bu süreçte alması gereken bir tedbir.

Bunun için aracınızı hareket ettirmenize gerek yok. Aracınızın viteste olmadığından ve el freninin çekili olduğundan emin olun yeterli. Ve tabii ki, aracınız çalışırken arabanızdan dışarı çıkmayın😊

3

Aracınızın İçinde Bir Şey Unutmadığınıza Emin Olun!

Aracınızı uzun süreli park etmeden önce; geri döndüğünüzde bitmiş bir akü veya içerde yuva yapmış bir kuş ailesi bulmak istemiyorsanız; sinyal ve araç içi lambalarınızı, farlarınızı ve camlarınızı açık bırakmadığınızdan emin olun!

Aracınız içerisindeki plastik veya cam su şişelerini de toplayarak bagaja koyabilir veya evinize götürebilirsiniz. Havalar ısındığında güneş ışınlarının etkisi ile büyüteç haline dönüşüp aracınızı yakabilir ve aracınızda beklemediğiniz hasarlara sebep olabilir.

Son olarak, arabanızdan çıkarken üzerine bıraktığınız kahve bardağınız, cüzdanınız, çantanızın hala üzerinde olmadığından emin olun😊

4

Lastiklerinizin Basıncını Kontrol Edin!

Aracınızın etrafını dolaşıp, lastiklerinizin görünürdeki basıncını kontrol ederek aracınızı park etmeniz ve aracınıza binmeden önce aynı şekilde kontrol etmeyi atlamamanız normal koşullarda da tavsiye edilen bir konuydu.

Eğer aracınızı park etmeden önce, olması gerekenden az lastik basıncı olduğunu fark ettiyseniz ne yapmalısınız?

Öncelikle Koronavirüs sürecinde, bu konuyu sosyal mesafenizi koruyabilmek adına, elinizdeki imkanlarla çözmenin bir yolunu bulmalısınız. Bu dönemde oto araç hava kompresörleri işinize yarayabilir. Aracınız için olması gereken lastik basıncı bilgisine, aracınızın kullanım kılavuzundan veya internetten bulabilirsiniz. Elinizde kılavuz yoksa, aracınızın kapı içlerinde, depo kapağının içinde veya bagaj içinde yer alan bilgileri kullanabilirsiniz.

5

Araba Brandası Edinmeyi Düşünebilirsiniz!

Arabanızı park ettiğiniz yer bir ağaç altıysa, bahar ile birlikte artan polenler ve özellikle meyve veren ağaçların ürettiği bal yine aracınızın kaportasında sonradan çıkarması zor lekeler bırakabilir. Bu tip durumları engellemek ve Koronavirüs döneminde aracınızı korumak istiyorsanız, aracınıza uygun bir branda edinmeyi düşünebilirsiniz.

Branda konusunda geniş alım seçenekleri var. 60 TL`den 420 TL`ye değişen fiyat ve özellikler içeren ürünlerden size en uygun olanı ve bu dönemi gönlünüz rahat geçirebileceğinizi seçerek aracınızı koruyabilirsiniz. Araba brandası alırken, aracınızın boyutlarına uygun brandayı seçtiğinizden ve park ettiğiniz yere göre içeride / dışarıda kullanımına uygunluğunu kontrol ettiğinizden emin olun.

Yeni bir araç almayı mı düşünüyorsunuz? Hemen ilanları inceleyin!

4 YORUMLAR

    • Özellikle kanatlı hayvanların dışkısı uzun süre kaldığında kaporta aksamına zarar veriyo ,bu konuda önemli ıslak bir bezle silinmeli ,

  1. Özellikle kanatlı hayvanların dışkısı uzun süre kaldığında kaporta aksamına zarar veriyo ,bu konuda önemli ıslak bir bezle silinmeli ,

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here