Wuhan’da Otomobil Satışlarında Hızlı Toparlanma Umut Verici

0
12617

Koronavirüsün merkez üssü Wuhan’da karantina kaldırıldı. 11 milyon nüfusa sahip olan şehir karantinanın kaldırılmasıyla normal hayata dönmeye başlıyor. Wuhan’da Otomobil Satışlarında Hızlı Toparlanma Umut Verici.

Wuhan’la beraber Çin’in otomobil pazarındaki iyileşme yavaş yavaş artıyor. Virüsün merkez üssü Wuhan’daki otomobil satıcıları müşterilerin geri döndüğünü görüyor. Bayilikler sadece birkaç haftadır faaliyete geçti, ancak bazılarının personeli günlük satışların kriz öncesi seviyelere yükseldiğini söylüyor.

Başarılı Mücadele

Kısıtlamaların katı bir şekilde uygulanması dünyayı ilk etapta çok şaşırtmıştı. Ocak ayından Haziran’a kadar, Wuhan kenti ülkenin geri kalanından tamamen tecrit edilmiştir.

Ülkeye büyük bir maliyeti olan bu uygulamanın virüs salgınına karşı etkili ve başarılı bir yol olduğu artık kanıtlanmış görünüyor.

Çin’in koronavirüsü kontrol altına alma hikayesi, geçen bir yılın ardından, yalnızca Pekin’in gözünden değil dünyada da geniş bir kesim tarafından “başarılı” bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu hafta yayımladığı bir raporda bile Çin’in ilk tepkisini yetersiz bularak eleştirdi.

Çin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu fark ettiği an, katı uygulamalar başladı.

25 Ocak’taki Çin Yeni Yılı kutlamalarından iki gün önce, 23 Ocak günü Wuhan sessizliğe gömülmüştür. 11 milyon kişi sıkı karantina önlemleri altına alınmıştır, maske kullanımı ve sosyal mesafe zorunlu hale gelmiştir.

İki Aylık Uykudan Sonra Bir Patlama Gibi

The Day’de yer alan habere göre ;Wuhan’ın Wuchang bölgesinde bir Audi AG bayisinde satış temsilcisi olan Zhang Jiaqi, “İki aylık bir uykudan sonra bir patlama gibi.” yorumunu yaptı. Bu canlanma, satışları dünyanın diğer bölgelerinde düşen global otomobil üreticileri için bir umut oldu. Çin’deki iyileşme; tüketicilerin izolasyon ve karantinadan kısa bir süre sonra tekrar harcama yapmaya ;istekli olduklarını gösteriyor. Wuhan’da Otomobil Satışlarında artış vardır.

Wuchang Audi mağazasında bir pazarlama direktörü ; Pan Fei, Wuhan’daki bazı tüketicilerin;  kişisel araçları toplu taşıma araçlarından daha güvenli gördükleri için, şimdi virüs krizi öncesine göre; bir araba satın almaya daha istekli olduklarını söyledi. Mağazadaki talep, daha küçük araçlara yöneliyor ve bazı ailelerin ikinci araç satın aldığını gösteriyor.

Çin’de krizde % 96’ya varan düşüşü gören perakende otomobil satışları;  bir aydan fazla bir süredir istikrarlı bir şekilde iyileşti. Çarşamba günü ilk verilerini açıklayan ;Çin Binek Araç Birliği’ne göre, haftalık satışların bu ayın sonuna;  kadar geçen yılın seviyelerine kadar yükselecek.

2. El Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here