Yola Çıkmadan Önce Lastiklerinizi Kontrol Edin!

0
1024

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte ülke genelinde yaşanabilecek olası trafik kazalarına dikkat çeken Continental firması sürücüleri uyardı

Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, yaz sezonunda yola çıkmadan önce lastiklerin hava basıncı ve diş derinliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Mevsimine uygun lastik seçiminin hayati önem taşıdığını vurgulayan Akay, sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarının ve lastiklerinin bakımını ihmal etmemesi gerektiğinin altını çiziyor: “Sürücülerimizi, bayram tatili öncesi sıcak hava ve yol koşulları için hazırlıklı olmaya davet ediyoruz. Güvenli sürüş, Continental olarak en fazla önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu nedenle sürücülerimize, hem kendileri hem de sevdikleri için olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamaları için küçük hatırlatmalar yapıyoruz.”

Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeyde temas ettiği için daha güvenlidir. Lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.

Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15 – 20 km’si içerisinde, mutlaka lastik basıncı kontrol edilmelidir. Aksi halde, uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sürücüyü yanlış yönlendirip, yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.

Kış koşullarında güvenlik sınırı 4 mm olan lastik diş derinliğinin, yaz döneminde 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur.Ufak bir ayrıntı olarak görünse de, stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlara dönüşebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here