Dev Bir Koronavirüs Hindistan Sokaklarında Dolaşıyor

0
33331
Hindistan koronavirüs

Hindistan ’da sosyal mesafe ve koronavirüs korunma farkındalığını artırmak için halk da çalışmalara katıldı. Dünyanın nüfus büyüklüğü bakımından 2. sırasında yer alan Hindistan’da sayıları her geçen gün artan vaka sayısı hükümet ve halkta endişe yaratıyor.

Hindistan ’da yaşayan Sudhakar Yadav, ülkesinde koronavirüsten korunmak en büyük önlem olan izolasyona dikkat çekmek için koronavirüs şeklindeki bir araç tasarladı. Hindistan’ın teknoloji çalışmalarının merkezi konumundaki Hayrabad’da Hint-Asya Bilgi Şirketi (IANS) tarafından tanıtılan araç dünya basınında büyük ilgi gördü.

Hindistan Halkı ve Koronavirüs

Hindistan koronavirüs

Sudhakar Yadav tarafından tasarlanan floresan yeşili elyaftan yapılmış küçük tek kişilik araç, 100 cc motor gücüne sahip ve 40 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracını, Hayrabad polis merkezine bağışlayacağını açıklayan 67 yaşındaki tasarımcı Yadav, “ İnsanlar koronavirüsten korkmuyorlar ve tehlikeye rağmen hala sokaktalar.” dedi. Tasarladığı araba ile sokakların tehlikeli olduğunu ve insanların evde kalmalarını gerektiğini anlamalarını istediğini belitti.

Hindistan koronavirüs

Daha öncede benzer sosyal farkındalık projesi tasarlayan Sudhakar Yaday, AIDS konusuna dikkat çekebilmek için kondom şeklinde bir bisiklet tasarlamıştı. Sigarayı bırakma konusunda da toplumun dikkatini artırmak için sigara şeklinde bir bisiklet üretmişti.

1.3 milyarlık nüfusa sahip Hindistan, Covid-19 salgınında ciddi bir tehlike altında kaldı. 25 Mart’dan bu yana sokağa çıkma yasağının geldiği ve salgınla mücadelede sert önlemler alınan ülkede 12 Nisan itibariyle vaka sayısı 8 bini geçti.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here