Hyundai, 2020 Sonata Araçlarını Geri Çağırıyor

2
55026
sonata

Hyundai, 12 bin adet 2020 Sonata araçlarını geri çağırıyor. Şubat ayında, Hyundai 2020 Sonata’nın akıllı park sistemini eğlenceli reklamlarıyla duyurmuştu. Ancak bu sistem yapılan araştırmalara göre doğru çalışmıyor.

Yazılımında hata var

Hyundai, 2020 Sonata’yı eğlenceli reklamlarıyla duyurmuştu. Ulusal Karayolu Güvenliği Ofisi’nin açıklamalarına göre bu sistemde bir hata var. Sistem bu hata ile karşılaştığında aracın hareketini durduramıyor. Ciddi bir kaza riski ortaya çıkaran bu hatanın tespit edilmesiyle Hyundai, 12 bine yakın aracını geri çağırıyor. Hyundai şu an için bu hata nedeniyle yaşanan bir kaza olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili Hyundai’nin yaptığı açıklamada ilk tespitin Kore’de testler sırasında fark edilerek düzeltildiği belirtiliyor. Ancak Mart ayında park manevrası sırasında aracın durmadan devam ettiği raporunu alan Hyundai hemen sorunu incelemeye aldı.

Hyundai, sorun bulunan araçların sahiplerine ulaşarak en yakın bayilerine gitmelerini isteyecek. Bayilerde aracın yazılımı yenilenerek sorun giderilecek.

Hyundai ilanlarına hemen göz atın

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here