Toyota’dan Yeni SUV : Yaris Cross

0
29524
Toyota-Yaris-Cross

Yeni B-SUV’unu Cenevre Otomobil Fuarı ertelenince 23 Nisanda tanıtacağını açıklayan Toyota, söylediği gibi 23 Nisan’da online olarak Yaris Cross’u tanıttı.

Altyapısını yeni Yaris temelinde kuracak olan Yaris Cross gelecek yılın yaz aylarında satışa çıkacak.

Toyota-Yaris-Cross

Avrupa’daki B-SUV satış artışı üzerine harekete geçen Toyota, tam da bu pazar için Yaris Cross’u üretti.

Toyota-Yaris-Cross

Farlardaki ve ızgaradaki elmas tasarımı, Yaris Cross’u , Yeni Yaris’ten ayırıyor. Aracın yerden yüksekliği ve çamurluk ekleri, aracın Cross isminin hakkını veriyor. Jantların farklılığı ve şık şekilde işlenmiş Yaris Cross logosu araca “ben farklıyım” dedirtiyor.

Toyota-Yaris-Cross

Arka kısımdaki yatay Led stop lambaları ile daha geniş görünmeyi planlayan model bu özellikleriyle RAV4’e benzemiş. Araç özel bir altın rengiyle de özel bir müşteri kitlesini hedeflemiş gibi görünüyor.

toyota-yaris-cross

Dıştan göründüğünde kompakt, içeriden bakıldığında ise geniş bir alan sunan TNGA-B platformunu kullanan Yaris Cross, elektrik desteğini de Yeni Yaris Hybrid ile paylaşıyor.

toyota-yaris-cross

Yaris Cross’un en önemli özelliklerinden biri AWD-i dört çeker sistemi. Mekanik dört çeker sistemlere göre daha hafif olan bu sistem, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu da düşürüyor. Normal sürüşte önden çekişli gibi davranan sistem tutunma düştüğü zaman gücü dört tekerleğe aktarıyor.

2021 yazında piyasaya sürülecek model için senelik 150.000 adetlik bir kota belirlendi. Fiyatı henüz açıklanmayan Yaris Cross, Fransa’nın Valenciennes bölgesindeki TMMF fabrikasında üretilecek.

 

696-blob-banner

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here