Apple Sürücüsüz Otomobil İçin Nissan’a Başvurdu

0
612
apple nissan

Financial Times’a göre Apple, çok tartışılan sürücüsüz elektrikli otomobili için fason üretici olma konusunda Nissan’a başvurdu. Ancak gazeteye göre, görüşmeler markalaşma konusundaki anlaşmazlık sonrasında sona erdi.

Şirket içi otomotiv deneyimi bulunmayan Apple’ın, iPhone’ları için üçüncü taraf üreticilerle yaptığı sözleşmeye benzer şekilde “Project Titan” olarak da bilinen söylentilere göre elektrikli arabasını üretmek için mevcut bir otomobil üreticisiyle ortaklık yapması bekleniyor.

Financial Times’a göre, Apple, Nissan ile “son aylarda” görüşmelere başladı, ancak iki tarafın araçların markalaşması konusunda anlaşmazlığa düşmesi üzerine “temas kısa sürdü ve tartışmalar üst yönetim seviyelerine ilerlemedi”. Gazetenin bildirdiğine göre Nissan, Apple markalı otomobiller üretme fikrine karşı çıktı ve konuyla ilgili isimsiz bir kaynağa atıfta bulundu.

Hyundai ve Kia da geçtiğimiz günlerde Apple ile otomobil üretim ortaklığı konusundaki görüşmelerini sonlandırdı. Yine, Hyundai’nin Apple için sadece bir sözleşmeli üretici olarak algılanması durumunda imajının bozulabileceğinden endişelendiği bildirildi.

Teknoloji devinin hala mevcut seçenekleri var. Apple’ın General Motors ve Stellantis ile de görüştüğü bildiriliyor, ancak bu tartışmaların araba üretimiyle ilgili olup olmadığı belli değil. Apple için iPhone üreten Tayvanlı Foxconn bile otomobil işine doğru genişleme yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz sonbaharda modüler bir EV platformunu tanıttı ve daha yakın zamanda Çin’in Geely ve EV başlangıcı Byton ile birlikte çalıştı.

Bazı analistler, Apple’ın otomobil endüstrisini, tüketici elektroniğinde devrim yarattığı şekilde geliştirmesini beklerken, “Apple Car” ın hangi özelliklere sahip olacağı tam olarak belli değil. Çoğu rapor kendi kendine sürüş yeteneğine işaret ediyor ve Aralık ayında yayınlanan bir raporda oyunun kurallarını değiştiren pil teknolojisinden bahsediliyor. Ancak ayrıntılar az. Son raporlar, otomobilin on yılın sonundan önce üretime başlayabileceğini gösteriyor – Apple’ın bir üretim ortağı bulabileceğini varsayarsak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here