Apple İçin Yeni Bir Uyarı; Toyota CEO’sunu Dinleyin

Apple İçin Yeni Bir Uyarı; Toyota CEO’sunu Dinleyin. Teknoloji devi Apple, uzun zamandır beklenen Apple otomobilini yapmak için Hyundai Motor Group ile neredeyse bir anlaşma yapmak üzere olduğunu bildiren haberlerin ardından geçtiğimiz haftalarda otomobil endüstrisinin dikkatini çekti. Güney Koreli otomobil üreticisi, potansiyel bir rakip için üretici olmak istemediği için Apple ile anlaşma yapmayı tercih etmedi. Apple daha sonra Nissan’a yöneldi ancak Japon otomobil üreticisi de sıcak bakmadı.

Apple yine de otomotiv hayallerinden vazgeçmedi. Son olarak, yakında çıkacak olan Fisker Ocean EV’yi üretecek olan otomobil parça tedarikçisi Magna ile olası bir anlaşma hakkında görüşmelerde bulunduğunu duyduk. Apple kendi donanım aygıtlarını da üretmiyor. Bunun yerine Foxconn gibi firmalara görev veren tesisler üretiyor.

Akıllı telefon işi otomobil işinden çok farklı ve Toyota CEO’su Akio Toyoda Apple’ın bunu önden bilmesini istiyor. Bloomberg’e göre Toyota, yeni rekabeti her zaman memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Ancak Apple İçin Yeni Bir Uyarı yaptı ve otomobil sektörünün kolay olmadığı konusunda dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Apple İçin Yeni Bir Uyarı

Apple Bu Uyarıyı Dinlemeli

Japonya Otomobil Üreticileri Derneği’nin bir basın konferansında “Bir araç çıkardıktan sonra, yaklaşık 40 yıl boyunca müşterilerle ve çeşitli değişikliklerle ilgilenmeye hazır olmalarını istiyorum” dedi. Toyoda, Apple’ın otomotiv niyetleri hakkında fikirlerini konuşan deneyimli sektör yöneticilerinin büyüyen bir listesine katıldı. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Apple’dan korkmadığını söyledi ve BMW’nin finans müdürü potansiyel yeni tehdide rağmen bu durumun kendini huzursuz hissettirmediğini söyledi.

Toyota’nın kurucusunun torunu Toyota’nın rakipleri hakkındaki fikrini beyan ettiği ilk sefer değil. Daha önce, Kaliforniya otomobil üreticisinin Toyota’yı dünyanın en değerli otomobil üreticisi olarak geçmesine rağmen Tesla’nın “gerçek ürünler” üretmediğini söylemişti. Tesla ve Apple’ın aksine Toyota, on yıldan fazla süredir 100 milyonun üzerinde araç üretme deneyimine sahip.

Apple İçin Yeni Bir Uyarı

Geçtiğimiz Aralık ayında Toyoda küçümseyici şekilde bir ifade ile genel olarak EV’lerin işletmelerinin iflas edeceğine, büyük altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyacaklarına ve içten motorlu araçlardan daha fazla karbondioksit yayacaklarına inandığını belirtti .Özellikle Japon hükümetinin 2030’a kadar yeni yanmalı araçları potansiyel olarak yasaklamasını eleştirdi.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here