Chevrolet Camaro Üretimi Durduruldu

Chevrolet Camaro Üretimi Durduruldu. Bu eninde sonunda başka bir General Motors üretim tesisinde olacaktı ve şimdi oldu. GM, Automotive News’e Michigan’daki Lansing Grand River Assembly fabrikasının bu pazartesiden başlayarak bu ayın sonuna kadar kapalı olacağını doğruladı. Sebebi nedir?

Chevrolet Camaro Üretimi

Bütün Bunların Nedeni Bir Anahtar Bileşeninin Eksik Olmasıdır

Toyota hariç, otomotiv endüstrisini büyük ölçüde rahatsız etmeye devam eden bir kriz olan yarı iletken yongaların eksikliğidir.

Etkilenen diğer otomobil üreticileri gibi, GM de mevcut yarı iletken yonga tedariğini oldukça karlı ve son derece popüler araçlar, özellikle kamyonlar ve SUV’lar için kullanıyor. Lansing Grand River’da üretilen Chevy Camaro, Malibu, Cadillac CT4 ve CT5 dahil olmak üzere yavaş satıcılar ve bazı yeni modeller feda ediliyor.

Chevrolet Camaro Üretimi

Burada toplam 1.400 kişi istihdam edilmektedir. Chevrolet Camaro Üretimi dışında, bu kapanmanın yeni ortaya çıkan CT4-V ve CT5-V Blackwings’i de etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, “Tedarikçilerimizin yarı iletken gereksinimleri için çözümler bulmak ve GM üzerindeki etkiyi azaltmak için tedarik üssümüzle yakın çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Amaç, daha sonra bu tesiste mümkün olduğunca fazla üretim kaybını telafi etmektir.

Chevrolet Camaro Üretimi

Malibu’yu Equinox ve Cadillac XT4 ile birlikte üreten Kansas City, Kansas’taki gibi diğer GM fabrikaları en azından önümüzdeki ayın ortasına kadar kapalı olacaktır.

Camaro, Detroit’in üç güçlü otomobili arasında en yavaş satış yapan olmaya devam ediyor.  Ve uzun vadeli geleceğini şüpheye düşürüyor. Ford ve Dodge, sırasıyla Mustang ve Challenger’a bağlı kalmaya devam ediyor. Ancak GM, Camaro üretim planları hakkında net bir açıklama henüz yapmadı.

mavi camaro

Aralık sonlarında, mevcut altıncı nesil Camaro’nun ömrünün 2024’ten 2026’ya uzatıldığını bildirdik. Ancak bunun resmi bir bilgi olmadığını söyleyelim. Eğer öyle bir durum varsa, bir noktada ikinci bir model yükseltme gerçekleşecektir. Ancak 2026’nın ötesinde, bir sır olarak kalacaktır. GM’nin 2035 yılına kadar yalnızca pil elektriğine olan bağlılığı göz önüne alındığında, yedinci nesil bir Camaro’nun tamamen elektrikli olması kesinlikle mümkündür. Tabii ki, yedinci nesil bir Camaro varsa.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here