2023 Toyota Corolla Tanıtıldı! İşte Detaylar;

1
9779
2023 Toyota Corolla, önden görünüm, mavi renk

2023 Toyota Corolla gelişmiş teknolojik donanımı ile sahneye çıktı. Yeni Corolla’nın tasarımında çok ciddi değişiklikler olmadı. Ancak modelin hibrit sistemi ve donanımı artık çok daha iddialı.

2023 Toyota Corolla Teknik Özellikler

2023 Toyota Corolla, üstten görünüm, mavi renk

Japon otomobil üreticisi sevilen modelde 1.8 ve 2.0 litrelik hibrit motorlarından vazgeçmedi. Ancak hem güç kontrol sistemi hem de elektrik motoru yenilendi. Aynı zamanda bataryasında lityum iyon kullanılan araç artık daha hafif. Öyle ki artık Corolla yaklaşık 18 kg kadar daha hafif bir model. 1.8 litrelik hibrit motoru 140 beygir gücünde. Bu sayede 0’dan 100 km/s hıza 9.2 saniyede ulaşmayı başarıyor. Böylece eskiye göre 1.7 saniye daha hızlı ulaşmış oluyor. Bununla birlikte 2.0 litrelik hibrit motor da 196 beygir gücünde. Bu motor ile 0’dan 100 km/s hıza çıkma süresi ise 7.5 saniye. Ayrıca sevilen modelde artık daha doğal hızlanma hissi verecek donanım da mevcut.

2023 Toyota Corolla Dış Tasarımı

2023 Toyota Corolla, arkadan görünüm, mavi renk

Yeni Corolla’nın dış tasarımında çok büyük değişiklikler yer almıyor. En net değişikliğin ön kısımdaki sis farlarının çevresinde olduğunu söylemek mümkün. Üç farklı renk seçeneğine sahip olan model artık daha sportif tamponlara sahip. Ayrıca Corolla yeni tasarlanan 18 inçlik alaşım jantlara sahip. Bununla birlikte modelin Hatchback ve Touring Sports gövde tiplerinde adaptif uzun farların yer alıyor.

Modern İç Mekan Tasarımı

2023 Toyota Corolla, iç mekan

Artık daha modern bir atmosfere sahip olan iç mekanda koltuk döşemeleri de yenilenmiş halde. Tamamen teknoloji odaklı olan aracın iç mekanında 12.3 inçlik bir dijital gösterge paneli yer alıyor. Bununla birlikte aracın merkezinde de 10.5 inç boyutunda dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranı yer alıyor. 2023 Toyota Corolla aynı zamanda OTA güncelleme desteği ile uyumlu çalışıyor. Ayrıca Toyota Smart Connect ve tüm akıllı telefonlarla uyumlu çalışabiliyor. Ek olarak gerçek zamanlı trafiği de takip eden bir navigasyon sistemine sahip olan araçta sesli komut özelliği de mevcut. 

Ayrıca gelişmiş bir sürücü destek sistemine sahip olan Corolla kullanıcıların güvenliğini sağlamak için gerekli donanıma sahip. Karşıdan gelen araçlar olduğunda acil durum direksiyon asistanı devreye giren araçta şerit takip sistemi de yer alıyor. Ayrıca virajlarda hızı otomatik azaltan araç, güvenli çıkış asistanında da sahip. Son olarak şimdilik fiyatı belli olmayan aracın 2023’ün ilk aylarında Avrupa pazarına çıkması bekleniyor. 

Sıfır KM Toyota Corolla Modelleri

2. El Toyota Corolla Modelleri

1 YORUM

  1. eskiden 3 sene sonunda makyaj olurdu şimdi makyajı da uzattılar sonuç aynı tas aynı hamam. Keşke sedan corollayı 1.2 turbo motorla satışa sunsalar yada eski 1.6 sağlıklı motor devam etse.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here