Maradona’nın Arabası Sizin Olabilir: 150.000 €’nuz Varsa

0
1304
Maradonanın Arabası Porsche

Futbol hayranı olan araba tutkunları için, Diego Maradona’nın Arabası 1992 Porsche 911 Type 964 Carrera 2 Convertible Works Turbo Look modeline sahip olma imkanı. Mart ayında açık artırmaya çıkacak otomobili almak için müzayedeye katılabilirsiniz.

Maradona’nın arabası bir müzayedede ilk kez sunulacak. Bu durum tabii ki de futbol yıldızının yakın zamanda vefatıyla bir ilgili. Porsche 911, İtalyan futbol ligi yönetimi ve uyuşturucu baronları ters düştükten sonra, “Tanrı’nın Elinin” Sevilla’ya taşınması ile Maradona’ya teslim edildi. Maradona İspanya’ya vardığında, ünlü bir boğa güreşçisinin villasını kiralayarak ve arabayı sipariş ederek hiç vakit kaybetmedi.

Bu özel otomobil 1992 yılında özel olarak üretilen 1200 adet Porsche 911’den sadece bir tanesi. Otomobil hava soğutmalı, 250 hp 3.6-litre flat-6 ile çalışıyor. Saatte 260 km hıza sahip zamanının süper otomobillerinden biriydi. O zamanlar Maradona’nın bu otomobili 180 ile sürmesi ve kırmızı ışıkta geçmesi haber olmuştu.

Gerçekten de, Maradona’nın Sevilla’daki yılı, her şey kadar saha dışı maskaralıklarla da tanımlanacaktı. Yaygın olarak kayıp sezonu olarak bilinen, hayal kırıklığı yaratan bir yılın ardından İspanya’yı terk etti ve arabayı Mallorca’da yaşayan birine sattı.

O zamandan beri, bir dizi koleksiyoncunun elinden geçti. Kilometre sayacında 120.000 km ve araç 90’lı yıllarda kullanıldı. Ancak Bonhams’a göre otomobil orijinal ve iyi durumda.

Bonhams Avrupa müzayede müdürü Paul Darvill, “Bu mükemmel 90’ların Porsche’u, dünya çapındaki birçok futbol tutkunu koleksiyoncunun ilgisini çekecek. Çok renkli ve benzersiz tarihiyle sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Tahminler, 150.000 – 200.000 € arasında bir getiri sağlayacağı yönünde. Araba, 3-10 Mart tarihlerinde düzenlenecek Les Grandes Marques du Monde à Paris müzayedesinde satılacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here