Amazon ‘un Dijital Asistanı Artık Otomobillerde!

Amerika merkezli e-ticaret devi Amazon, dijital asistanı Alexa’nın kullanımını otomobil üreticilerine açtı. Alexa artık otomobillerde de asistanlık görevini yerine getirebilecek. Böylelikle otomobil üreticileri kendi modellerinde ve cihazlarında Amazon tabanlı dijital asistanı kullanabilecekler.

amazon alexa

FCA (Fiat Chrysler Group) Modellerinde Alexa’yı Kullanan İlk Otomobil Şirketi Olacak!

Alexa’nın kullanım hakkının açılması ile beraber ilk talip de belli oldu. FCA grubu Alexa dijital asistanı ilk kullanan otomobil üreticisi olacağını açıkladı. Amazon tarafından sunulan bu fırsat ile otomobil üreticileri, modellerinde kullandıkları sesli asistanları geliştirmek yerine Alexa’yı kullanabilecekler. Bu teknolojiyi seçen üreticilerin modellerinde, daha pratik ve kullanışlı bir sesli komut sistemi oluşturulacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu sistemlerin güncellenmeleri de daha basit olacak. Amazon tarafından sunulan dijital asistan, kullanının ”Alexa” demesiyle aktif olan bir çalışma sistemine sahip. FCA kullanımında ise bu durumun marka ismi ile değişmesini bekliyoruz. Örneğin ”Jeep, beni en yakın benzin istasyonuna götür.” Bunun yanında sistem ile beraber tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi komutlar da verilebilir. Örneğin; geri görüş kamerasının açılması veya camların açılıp-kapanması bu dijital asistana verilen komutlar yardımı ile sağlanabilir.

U-Connect ile Beraber Çalışacak!

FCA, Amazon’un teknolojisini ne zamandan itibaren kullanacağı konusunda bir açıklama yapmadı ancak FCA bünyesinde geliştirilen U-Connect sistemi ile beraber çalışacağı söylendi. Alexa daha çok kullanıcının; müzik veya hava durumu sorgulama gibi komutlarını yerine getirecek gibi gözüküyor.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Amazon Zoox Robotaksi Tanıtıldı! Robotaksi Detayları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here