F1 Yayınları İçin Amazon İle Anlaşabilir

0
965

Formula 1 her ülkeden ciddi bir kitlesi olan özel bir spor dalı. Ülkemizden de bildiğimiz üzere tutkulu bir takipçi kitlesine sahip durumda. Ama değişen Dünya dinamikleri ile beraber televizyon yayınları artık birçok kişiye hitap etmiyor. İnsanlar internet üzerinden ya da mobilden takip etmeyi seviyorlar. O sebeple F1 Yayınları için Amazon ile görüşme halinde ve ortaya büyük bir anlaşma çıkabilir

F1 Yayınları İçin Amazon İle Görüşüyor

Dünyanın en büyük spor etkinliklerinden birisi olan Formula 1 her dönemin takip edilen bir spor dalı olmayı başardı. Radyodan takip edilen zamandan televizyonlara… Şimdi ise dünya daha çok internet yayıncılığı ile ilgileniyor. Özellikle yeni nesille beraber tüm platformların internet üzerinden yayın sağlayıcıları ile olacağı düşünülüyor. Bunun farkında olan Formula 1 yetkilileri gerekli adımları atmak istiyor. Her zamanın sporu olmayı hedefleyen bir platform için çok başarılı bir adım diye düşünüyoruz. O sebeple de F1 yayınları için Amazon ile görüşmesini olumlu görüyoruz. Gelecek adına atılacak önemli bir adım.

Bu haber ise önemli haber sağlayıcılarından Financial Times’ın yapmış olduğu özel bir habere dayanıyor. Son yıllarda Formula 1 yönetiminin sosyal medya araçlarını çok aktif şekilde kullandığını görmüştük. Her platforma özel içerikler ve paylaşımlarla genç nesli yakalama çabasını gösteriyorlardı. O sebeple bu yeni haberin de gerçeklik payının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ki gelecekte tüm spor dallarının çevrimiçi yayın platformlarına geçeceğine dair düşünceler de var.

F1 Yayınları için Amazon

Görüşmelerde Son Durum Ne ?

Financial Times’ın özel haberinde görüşmeler olduğuna dair bir iddia vardı. Ancak ne kadar ciddi olduğu ya da hangi aşamada olduğu henüz bilinmiyor. Ancak çok büyük bir anlaşma olacağı kesin. Tüm dünyadan erişilebilen bir platform ile çevrimiçi yayın yapmak büyük bir olay. O sebeple kısa sürede bir karar çıkacağını düşünmüyoruz. Ayriyeten mevcut yayın haklarına sahip kanalların da bu duruma sıcak bakmayacağını düşünürsek bunun yakın gelecek adına bir planlama çalışması olduğunu söyleyebiliriz. F1 CEO’su Chase Carey, Financial Times’a verdiği demeçte Amazon için, “Son derece önemli bir potansiyel partner ve işimizi büyütme için önemli bir fırsat.” dedi. Reuters ise konu hakkında Amazon ile iletişime geçse de, bu talep reddedildi.

F1 Yayınları için Amazon

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here