911 GTS Tayvan İçin 50. Yıl Özel Sürümü Tanıtıldı

0
645
Porsche 911GTS Tayvan Özel Seri 50.yıl

Porsche’nin Tayvan pazarındaki 50. yılını kutlamak için üretilen 911 GTS, 50. yıla özel sürüm olarak tanıtıldı.

Porsche, Tayvan pazarına 1972 yılında girmiştir. Aynı zamanda 911E satarak işe başlamıştır. Bu olayı kutlamak için Porsche, 911GTS versiyonunun 50. yıla özel versiyonunu üretmiştir. Otomobil Porsche ‘un özel kertenkele yeşili renginde olacak ve türünün tek örneği şeklinde tanıtılacaktır. Bu renk özellikle belirlenmiştir. Nedeni ise Tayvan’ın birçok yaprak dökmeyen ormanı olan subtropikal bir ada olması nedeniyle tercih edilmektedir.

911 GTS Tayvan’a Özel 50.Yıl Üretimi

Tayvan Porsche için Asya pazarındaki ilk ülkelerden biridir. 911 Carrera GTS 50 yıl özel versiyonu bazı değişik özellikleri barındırıyor. İlk olarak kapılarının alt yarısında Formosa’nın kıyı şeridini gösteren beyaz grafik desenler yer almakta. Camlarında ise bunun sıradan bir 911 modeli olmadığını hatırlatan “Porsche Exclusive Manufaktur” yazısı bulunmakta.

Yeşil dış tasarım fazlasıyla göz dolduruyor. Ayrıca kırmızı fren kaliperleri bulunuyor. Modelin özel bir GTS modeli olduğu çokça vurgulanmakta. Kapılar açıldığında ise “Porsche 50 yıldır Tayvan’da”. Yazısı mevcut. Orta konsol detaylandırmasında da “50. yıl” ibaresine yer verilmiştir. İç mekan tasarımında ise ağırlıklı olarak siyah renk ve Alcantara bir doku tercihi yapılmıştır. Tekerlekler merkezi kilitleme özelliğine sahip. Torpido gözünde ise daha büyük bir yazı tipiyle yazılmış işlemeli bir logo bulunmakta. Aynı zamanda kabin siyah görünüme sahiptir. Arkadaki stop lambaları arasında belirgin Porsche yazısı, dış tasarımındaki değişiklikleri tamamlamak adına mat siyah renkle dizayn edilmiştir.

Öyle ki modelden yalnızca bir adet üretilecektir. Önümüzdeki aylar içerisinde açık arttırma ile satışa sunulması planlanıyor. Porsche markası bu özel üretimden elde edeceği geliri hayır kurumlarına bağışlayacak. Bunu yaparak Zuffenhausen’den gelen ziyaretçilerinin yerel topluluğa ve Tayvan topluluğuna şükranlarını ileteceğini düşünmekteler. Böylelikle marka bu özel günü kutlamak amacıyla üretimini yaptığı aracın çok özel bir donanıma sahip olmasını fazlasıyla önemsiyor. Bu nedenle Tayvan’daki 50. yılını benzersiz tasarımıyla 911 GTS ile kutluyor. Son olarak şunu belirtelim marka aracın tasarımında benzersiz bir görünüm elde etmek için fazlasıyla çalışmış gözüküyor.

Sizler 50. yıl için üretilen 911 GTS hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorum ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Arabam Kaç Para

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here