Ekonomik Kriz Avrupalı Otomobil Üreticilerini Tedirgin Ediyor

0
530

Ekonomik kriz sebebiyle otomobil sektöründen endişeli açıklamalar geldi.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz sebebiyle otomobil sektöründe çalkalanmalar meydana gelmiştir. Özellikle de enflasyonun artmasıyla birlikte araç satışlarındaki düşüşler şirketleri büyük oranda etkilemiş olarak gözüküyor. Sizler için ekonomik kriz sebebiyle Avrupalı otomobil üreticilerinin yaşadığı sorunları derledik.

Ekonomik Kriz Avrupalı Otomobil Üreticilerini Tedirgin Etti!

Volkswagen’in finans kolu, yaşanan bu durumları onaylayan nitelikte ifadelerde bulunmuştur. Faiz oranları ve enflasyon sorunlarının otomobil talebini etkilemeye başlaması nedeniyle bu yıl kazançlarının düşmesini beklediklerini açıkladılar. Volkswagen finans servisi direktörü Frank Fiedler, yaptığı açıklamada müşterilerin otomobil alma konusunda emin olamadıklarını ve leasing sözleşmelerinin müşteriler tarafından ertelenmekte olduğunu belirtmiştir. Tüm bu açıklamalar Alman üretici BMW’nin ardından yapılmıştır.

 

Öyle ki Alman parça üreticisi Continental yaptığı açıklamada denizaşırı nakliye konteyner fiyatlarının sekiz kat artmasıyla hammadde, enerji ve lojistik için yaklaşık olarak 3.6 milyar dolar ek maliyet üstlenilmesi gerektiğini bildirmiştir. Ayrıca Avrupa’daki ekonomik problemlerin arkasında Rusya- Ukrayna savaşı da bulunmaktadır. Ülkelerin birbirlerine olan tehditleri nedeniyle birçok problem yaşanmıştır. Bu nedenle de hem üreticilerin hem de alıcıların ekonomik anlamda sorunlarla karşılaşması kaçınılmaz olmuştur. Otomobil satışlarında yaşanan düşüş fazlasıyla dikkat çekmiştir.

 

Daha önceleri yaşanan çip krizi gibi problemler de otomobil sektörünü büyük oranda etkilemiştir. Markalar yaşanan bu tarz problemlere çözüm bulmaya çalışırken şu an da ekonomik krizin etkisiyle daha da büyük problemlerle karşı karşıya kaldılar. Otomobil sektörü ekonomik krizden etkilenirken bu durumdan şikayetçi olan yalnızca üreticiler olmamaktadır. Aynı zamanda alıcılar da yaşanan problemlerden en az otomobil üreticileri kadar şikayetçiler. Otomobil sektörü birkaç yıldır benzer problemlerle boğuşmak durumunda kalıyor demek yanlış olmayacaktır. Birden fazla Avrupa ülkesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan COVID-19 gibi sağlık sorunlarına ek tedarik problemleri de ses getirmiştir.

Son olarak ekonomik krizin bu denli sarsıcı etkilerinin yanında akaryakıt sıkıntılarının da ortaya çıktığı bilinmektedir. Bu açıdan bakıldığında ünlü otomobil markalarının, ekonomide yaşanan problemler sebebiyle endişeli açıklamalarıyla medyada yer almaları beklenen bir gelişmeyi ifade ediyordu.

Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here