Suzuki’nin ilk elektrikli aracı uzun süredir birlikte araç geliştirdiği ve firmada hisseleri bulunan Toyota’nın yardımı ile gerçekleşecek.

Toyota ve Suzuki Arasındaki İlişki

Toyota’nın ünlü markalardan Subaru ve Suzuki’de hisseleri var. Toyota Suzuki firmasında ki payı %5. Suzuki elektrikli araç üretmek için bu alana 1 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor.

Suzuki’nin ilk elektrikli aracı Toyota mimarisini temel alacak. Firma elektrikli araç yatırımının tamamını en büyük pazarı Hindistan’da bir fabrikaya yapacak.

Maruti-Suzuki markası altında Hindistan’da şirket binek otomobillerinin %44’ünden fazlasını üretti. Bu yüzden Suzuki’nin elektrikli aracı bu pazarda kendisini gösterecek.

Suzuki’nin Yeni Elektrikli Aracı

Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre Suzuki’nin elektrikli aracı Toyota bZ4X ve Subaru Soltera’dan daha küçük olacak. Suzuki’nin bu elektrikli aracı Toyota’nın bZ3X modelini temel alacak.

Diğer bir iddia Suzuki markası altında çıkacak modelin, Toyota’nın teknolojisine dayalı yeni bir Crossover modeli olacağı.

Suzuki'nin İlk Elektrikli AracıSuzuki 2020 yılında ilk elektrikli aracı olacak Futuro-E modelinin konseptini resmi olarak göstermişti. Toyota ise bir süre önce Suzuki’nin konseptine benzeyen bZ3X’in fotoğrafını resmi olarak paylaştı.Suzuki'nin İlk Elektrikli AracıSuzuki uzun bir süredir Toyota ile ortak iş yapıyor. Toyota’nın planı Suzuki hakim olduğu pazarda kendi platformuna dayalı bir elektrikli aracın satışını gerçekleştirmek. Böylece Toyota bZ3X modelinin daha geniş kitlelere ulaştırabilecek.

 

TRINK SAT

Sıfır KM Suzuki Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here