Xiaomi Otonom Sürüş için pilot teknolojisini tanıttı. 2021 yılı itibariyle firma resmen elektrikli araç piyasasına girmişti. Şimdi ise otonom sürüş için yeni teknolojisini resmen duyurdu.

Xiaomi’nin Otonom Sürüş için Geliştirdiği Pilot Teknolojisi Nedir

Pilot teknolojisi Xiaomi tarafından geliştirilen otonom bir sürüş sistemidir. Xiaomi’nin pilot teknolojisi donanım, yazılım geliştirme, algılama ve konumlandırma gibi tüm temel alanları kapsıyor. Firmanın otonom sürüş teknolojisinin sahip olduğu algoritmalar kullanıcıların ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösteriyor.

Otonom sürüş teknolojisini firma bir test aracı üzerinde denedi. Bu testin sonucunda yeni pilot teknolojisi otonom sürüş için güvenli kabul edildi.

Xiaomi Otonom Sürüş
Xiaomi Pilot Teknolojisi, kendini geliştiren Full Stack algoritmasını içerir.

Lei Jun’a göre, Xiaomi’nin otonom sürüş teknolojisi, gelişmiş Full Stack algoritmasını kullanıyor. Ayrıca Xiaomi’ye göre pilot teknolojisi tüm beklentileri aşmış durumda.

Bu teknoloji beraberinde birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Bu yenilikler arasında otonom park etme ve otomatik robotik kol şarjı oldukça dikkat çekici.

Gelecekte bu sistem daha da gelişecek ve tüm otopark hizmetleri sistemde yer alacak. Ayrıca ilgili ülkenin yasa ve yönetmelikleri bu sisteme eklenerek yapay zeka hizmet odaklı bir hale gelecek.

Xiaomi CEO’su Lei Jun otonom sürüş teknolojisi geliştirmenin ilk aşamasında 140 adet test aracından oluşan bir filo oluşturacaklarını da duyurdu. 2024 yılında firma elektrikli araç platformunda bir endüstri lideri olma hedefiyle ülke çapında ayrı ayrı bu sistemi test etmeyi planlıyor.

Xiaomi’nin Pilot Teknolojisine Yaptığı Yatırım

Firma yeni teknolojisi için 10 Milyar dolar yatırım yaptı. Ayrıca Xiaomi CEO’su olan Lei Jun  Pilot teknolojisi için ilk ilerleme raporunu da açıkladı.

Firma ayrıca AR-GE ekibi oluşturmak ve bu teknolojiyi geliştirmek için 500 milyon dolar değerinde ayrı bir yatırım daha yapacak.

Xiaomi AR-GE ekibi için dünyanın dört bir yanından 500’den fazla personel istihdam etti. Firma en son teknoloji ve gelişmelere erişim sağlamak için satın alımlar ve stratejik yatırımlar da gerçekleştirdi.

Xiaomi 2024 yılına kadar akıllı elektrikli araç endüstrisinde sektörünün lideri olmayı hedefliyor.

Bu satın alımlardan bir tanesi otonom sürüş konusunda faaliyet gösteren bir şirket olan Shendong Technology.

Xiaomi bu yılın sonuna kadar ekibini 600 kişiye çıkarmayı planlıyor. Bunun yanı sıra firma orta ve uzun vadede 300 milyon Dolar ek yatırım daha yapacak.

Xiaomi’nin en büyük hedefi 2024 yılına kadar elektrikli araç piyasasında lider olmak.

Sıfır KM Araçlara Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here