2021 Subaru BRZ GT300 Japonya Super GT Serisi İçin Tanıtıldı

0
2223
subaru brz

2021 Subaru BRZ GT300 Japonya Super GT Serisi İçin Tanıtıldı

İkinci nesil coupe, Japonya’nın Super GT şampiyonasında GT300 sınıfında yarışarak Nisan ayında piste çıkacak.

Yakın zamanda tanıtılan 2022 Subaru BRZ yarışa çıkacak.

Subaru’nun motor sporları bölümü, Japonya’nın Super GT spor otomobil yarışları serisinin alt basamaklı GT300 sınıfında rekabet etmek için tasarlanmış ikinci nesil spor otomobilin pist bilenmiş, yüksek bastırma kuvveti olan BRZ GT300’ü tanıttı.

Sosyal medya aracılığıyla tanıtılan BRZ GT300, yolda giden eşdeğerine kıyasla çok daha agresif bir aerodinamik paketi kullanıyor. Sokaklar için legalize edilmiş muadilinden belirgin şekilde daha güçlü ve mükemmel genel görünümüyle baş döndürüyor.

Önde, sarı renkli farlar cesur ‘kaput’ havalandırma delikleri ile derin bir alt ayırıcı arasında oturuyor. Kaygan yarış lastiklerine sarılmış merkezi kilitli BBS alaşım jantları, onu gizleyen geniş tekerlek kemerlerine açılıyor.

Otomobilin arka tarafında merkez sahneyi, gizli egzoz çıkışlarına sahip agresif bir arka difüzörün üzerinde oturan büyük arka kanat almış durumda. (sürtünme kuvvetini artırmak için muhtemelen difüzöre entegre edilmiştir.)

Yeni BRZ GT300 yarışçısı için güç aktarım mekanizması teknik özellikleri henüz konfirme edilmedi. Ancak 2012’de piyasaya sürülen ve birinci nesil BRZ’ye dayanan eski sürüm 2.0 litrelik ‘EJ20’ turbo şarjlı dört silindirli ‘boxer’ın bir türevini içeriyordu. 2000’li yılların çeşitli Subaru Impreza WRX modellerinde kullanılan motor, şimdi orta motorlu yarış triminde yaklaşık 257kW üretecek şekilde ayarlandı.

Buna karşılık, yolda giden, model yılı 2022 Subaru BRZ, altı seçenekle arka tekerleklere 170kW güç ve 249Nm tork gönderen yeni 2.4 litrelik doğal emişli ‘boxer’ dört silindirden güç istiyor.

2. El Araba İlanlarına Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here