Volkswagen Passat, İlk neslin 1970’lerde piyasaya sürülmesinden bu yana Passat’ın bir station versiyonu var, ancak 2015’te piyasaya sürülen mevcut model yalnızca Ford Mondeo Estate ve Vauxhall Insignia Sports Tourer gibi ana rakiplerle rekabet etmiyor. Passat kalite, incelik ve fiyat açısından büyüdükçe, BMW 3 Serisi ve Mercedes C- Serisi gibi yönetici rakipleri, karşısına aldı. Passat ayrıca VW Group kardeş markalarının iki önemli ‘şirket içi’ rakibi ile savaşmak zorundadır. Bunlar; Audi A4 Avant ve Skoda Superb Estate.

Motorlar, performans ve sürüş

Rahat ve zarif Passat, uzun mesafeler için harikadır. Ancak virajlarda heyecan beklemeyin

Passat hiçbir zaman sınıfının en heyecan verici otomobili olmamıştır. Ancak, sekizinci nesil Passat artık çok kullanılan MQB platformuna dayanıyor. Golf hatchback ve Skoda Octavia Estate’ten lükstür. Bu nedenle Passat Estate, daha önce gelen modellere kıyasla sürüş keyfi  çok daha iyi bir otomobildir. Bununla birlikte, 18 ve 19 inç alaşımları kullanan modeller, sürüş konforunu kaybederler. Ancak bu, opsiyon olan Dinamik Şasi Kontrolü sipariş edilirse düzeltilebilir.

Motorlar

Passat Estate, çeşitli dizel motorlara sahip olabilir. En çok satan, 148bhp ile 2.0 TDI’dır ve ihtiyacınız olan tüm gücü sağlar. Birim aynı zamanda iyi yakıt ekonomisi rakamlarıyla da eşleşiyor. Daha güçlü 187bhp motor ve  hatta yüksek performanslı 237bhp BiTDI (yalnızca çift kavramalı bir DSG otomatik şanzıman ile satılan) ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş ile birlikte gelir. Mükemmel hızlanma ve her türlü hava koşulunda yol tutuşunun ilave güvencesini sağlar. Daha yüksek yakıt tüketimi rakamları ve daha yüksek CO2 emisyonları nedeniyle 148bhp 2.0-litre TDI’nin faydaları daha çoktur.

Estate İç mekan, tasarım ve teknoloji

VW Passat’ın tasarımı daha çekingen ve diğer bazı rakipleri kadar sportif değil. Bununla birlikte, şirketin aile yüzünü paylaştığı için anında bir Volkswagen olarak tanınabilir. Touran MPV’de olduğu gibi, geniş ızgara farları birbirine bağlarken, iki tanımlı kıvrım açık hava girişinin kenarlarını ve kaputun köşelerini birbirine bağlayarak otomobile alçak, geniş bir burun sağlıyor.

Burun ve ön kanatların ince kıvrımları, yanlardan arka lambalara kadar uzanan belirgin kıvrımlarla kare bir gövdeye karışırken, mütevazı bir tavan spoyleri ve arka ön cam çevresi otomobilin aerodinamiğini artırıyor. Üstüne üstlük, akıllı görünümlü, 17 inç, 10 kollu alaşımlar ve SE spec modellerinde ve üzeri modellerde gümüş renkte kaplanmış bir çift tavan rayı elde edersiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here