TOGG için Lityum Üretim Tesisinin Açılışı Gerçekleşti!

Geçtiğimiz aylarda müjdesi verilen lityum üretim tesisinin açılışı resmen gerçekleşti. TOGG’un üreteceği modellerde kullanılması planlanan lityum batarya tesisinin açılışı resmi olarak gerçekleştirildi. TOGG Lityum Üretim Tesisi yakın zamanda üretime başlayacak.

togg lityum üretim tesisi

Yılda 600 Bin Ton Üretim!

Açılışı gerçekleştirilen tesis ilk etapta pilot üretim ile başlayacak. Pilot üretim kapsamında başlangıçta yılda 10 bin ton üretim gerçekleştirilecek. Kısa süre içerisinde de tesisin yılda 600 bin ton üretim ile faaliyete geçmesi bekleniyor.

togg lityum üretim tesisi

”Yerli lityum üretimi, yüksek teknoloji gerektiren ürünlerdeki yerlilik oranının da artmasını sağlayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyanın birçok noktasında ekonomiler durma noktasına gelmişken biz her gün yeni bir eseri ülkemize kazandırma heyecanını yaşıyoruz. Tesisimizin tam kapasite devreye girmesiyle halihazırda tamamını ithal ettiğimiz lityum ihtiyacımızın inşallah yarıdan fazlasını karşılamış olacağız. Yerli lityum üretimi, yüksek teknoloji gerektiren ürünlerdeki yerlilik oranının da artmasını sağlayacaktır. TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu da yine buradan temin etmeyi planlıyoruz. Elektrikli otomobillerin yanında akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, elektrikli aletler dahil olmak üzere tüm mobil cihazların bataryalarında da bu lityum kullanılacaktır. Ayrıca tesisten temiz su elde ederek yeni su kaynaklarına olan ihtiyacı da azaltacağız. Yaptığımız yatırım sayesinde geri dönüşüm odaklı, insan ve çevre sağlığına duyarlı bir üretim modeliyle 440 bin metreküplük sıvı atığın yüzde 90’ını tekrar kazanmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

İkinci el satılık elektrikli araç modelleri

TOGG Hakkında Önemli Açıklama Yapıldı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here