2021 Mercedes-Benz GLA serinin en genç isim plakalarından biridir. 2013 yılında GLA-Class olarak Çin’de doğdu, BMW X1 ile veya daha küçük ölçekte Audi Q3 ile rekabet etmesi gerekiyordu. Piyasaya sürüldüğünden bu yana, otomobil tek nesil olarak yollarda. Mercedes-Benz GLA bir crossover SUV olarak pazarlanmasına rağmen, otomobil, daha çok yüksek sürüşlü bir hatchback yapan küçük yapısı nedeniyle segmentte bir izlenim bırakamadı.
İkinci nesil yola daha uzun ve daha geniş bir şekilde çıkacağından ve daha yeni bir platforma dayalı olarak 2020’den itibaren değişecek. Almanlar tarafından 2019’un başlarında tanıtılan GLB’nin kardeşi olarak görülen GLA, Mercedes SUV serisinin giriş seviyesi modeli olacak ve aynı zamanda otomobil üreticisinin kompakt otomobil teklifindeki sekiz model olacak.

2021 Mercedes-Benz GLA

Dış tasarım ve özellikler

Bir bakışta, yeni GLA’nın boyutları önceki neslin boyutlarından açıkça farklıdır. Araba daha yüksek, ancak biraz daha kısadır, bu da onu istenen SUV durumuna çok daha yaklaştırır.

Aracın uzunluğu 4.410 mm, eski versiyondan 15 mm daha kısa, ancak aynı zamanda 1.611 mm yüksekliğinde, bu da boydaki 100 mm’lik önemli bir artıştır. 1.834 mm’lik biraz daha genişlikle birleştiğinde, GLA’nın SUV görünümü inkar edilemez. Tasarım açısından, hala pazarlanan modelde kullanılan yüzeyler korunur. Bu durumda, 0.28’lik bir sürtünme katsayısı mevcuttur. Yeni modelde ön ızgaranın iyileştirilmiş yorumuyla daha şık farlar ve yeniden yorumlanmış tampon vardır.

2021 Mercedes-Benz GLA Dış tasarım ve özellikler

Yandan bakıldığında, otomobil, hem önde hem de arkada kısa çıkıntılara sahip coupe benzeri çizgiler ve arazi yapısına işaret edecek şekilde baştan aşağı koruyucu kaplama gösteriyor. Tekerlekler 20 inç boyutundadır ve gövdenin dış kenarı ile aynı hizada konumlandırılmıştır. Arkada, ışıklar iki parçalı bir tasarıma sahiptir ve reflektörler tamponda onlardan ayrı konumlandırılmıştır.

İç tasarım, özellikler ve yolcu alanı

Dıştan daha uzun olması, içeride dikey olarak çok daha fazla yer olduğu anlamına gelir. Peki ya yatay olarak, birkaç mm uzunluğunun kesildiği göz önüne alındığında? Mercedes, bunun bir sorun olmadığını ve daha cömert tavan boşluğuyla el ele gitmenin, en azından arkadaki insanlar için aynı derecede etkileyici bacak mesafesi olduğunu söylüyor.

İç tasarım, özellikler ve yolcu alanı

Artan boyutlar göz önüne alındığında, ön taraftakiler daha yüksekte oturuyor ve bir crossover olduğunu iddia eden bir arabaya yakışıyor. Verilen detaylardan, sürüş pozisyonunun A-Serisi’nden 140 mm daha yüksek ve B-Serisi’nden 500 mm daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Yeni GLA’da da çatı direkleri için optimize edilmiş enine kesit sayesinde görüş iyileştirildi. Görsel olarak, ön panelin şekli farklıdır ve bu şekilde, içeriye yerleştirilen yeni ekranlara ve yeniden tasarlanmış yeniden konumlandırılmış havalandırma çıkışlarına daha iyi uyum sağlamak için yapılmıştır. Orta konsol şekil olarak kapıların içi gibi iyileştirildi. İç yüzeyleri kaplamak için seçilen malzemeler, her zamanki üst düzey Mercedes malzemeleri ​​olmaya devam ediyor.

Aygıtlar

Son iki yılda piyasaya sürülen diğer tüm Mercedes modelleri gibi, GLA da yeni Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) bilgi-eğlence sistemine güveniyor. Bu SUV durumunda MBUX, bağımsız bir bilgi-eğlence ekranına ve üç boyutlu varyantta sunulan bir dijital kümeye dönüşür. Bunlar iki 7 inç ekran, bir 7 ve bir 10,25 inç ekran ve iki 10,25 inç ekran.

Aygıtlar

Teknolojik gelişmelerin bir göstergesi olarak GLA, 2019’un başlarında GLS’de piyasaya sürülen yeni Carwash işlevine sahiptir. Bu otomatik sistem dış aynaları katlar, pencereleri ve sunroofu kapatır, yağmur sensörünü kapatır ve klima kontrolünü havaya geçirir. Devreye girer girmez devridaim modu çalışır.

2021 Mercedes-Benz GLA

Performans ve Verim

Motor açısından GLA, kompakt Mercedes fabrikalarından gelen diğer kardeşlerinden bazıları kadar yetenekli değil. Onun durumunda, en azından başlangıçta, önceki nesilde kullanılanlardan çok daha az olan yalnızca iki motor olacak. Teklif, 7G- DCT şanzımana bağlı dört silindirli 163 hp motorla donatılmış GLA 200 ile başlar. Bu konfigürasyonda, model 8,7 saniyede 100 km/saat hıza çıkabilir. Araç 210 km/sa (130 mil / sa) hızda ve 5,9-5,6 litre/100 km (42 mpg) yakıt ekonomisi derecesine sahip.

2021 Mercedes-Benz GLA Performans ve Verim

Ayrıca dört silindirli motor, çok daha güçlü GLA 35 4MATIC AMG’de konuşlandırılmıştır. Bu durumda, bir AMG SPEEDSHIFT DCT 8G şanzımana bağlı olarak, 5,1 saniyede 306 hp hızlanma geliştirir. Araç 250 km / s’de (155 mil / saat) hıza çıkabilir ve yakıt tüketimi 7,5-7,4 litre / 100 km (31 mpg) olarak derecelendirilmiştir.

Emniyet

GLA, tıpkı daha büyük ve daha pahalı kardeşleri gibi, hem yasaların gerektirdiği hem de daha yeni teknolojiler içeren güvenlik sistemleriyle doludur.

Bahsetmeye değer olanlar arasında Aktif Fren Yardımı, dönüş manevrası işlevi ve acil durum koridoru işlevi bulunmaktadır. Grubun sonuncusu, yaklaşan bisikletlilere veya araçlara ve yol geçitlerinin yakınında tespit edilen yayalara karşı sürücüleri uyarmak için kullanılır.

2021 Mercedes-Benz GLA

2021 Mercedes-Benz GLA Sonuç

Altı yıl önce GLA’nın piyasaya sürülmesinden bu yana, 1 milyonun üzerinde GLA üretildi ve satıldı, ancak müşterilerin onu SUV olarak mı yoksa başka bir şey olarak mı satın aldıkları belli değil. Yine de, başarı Mercedes’i daha da iyi ve SUV statüsüne yaklaştırmaya itti.

Yeni versiyon, önümüzdeki yılın ilkbaharında Avrupa’da çıkacak ve ardından ABD ve Çin’e yönelecek. Mercedes, markanın en popüler kompakt sınıf modellerinden biri olacağını, sadece A-Serisi’nin hemen arkasında olacağını tahmin ediyor.

Kasım Ayı Mercedes-Benz Fiyat Listesi!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here