Lamborghini Aventador’un ses getiren tanıtımı yaklaşık on yıl önce yapıldı ve halefinin ise önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor. Yaklaşan model otomobil Lamborghini Aventador Halefi hakkında sayısız söylenti olsa da, Car & Driver, yeni nesil süper otomobil hakkında bazı ayrıntıları açıklayan Lamborghini’nin baş teknik sorumlusu ile konuştu.

Lamborghini Aventador Halefi

“V12 en başından beri Lamborghini’nin hikayesinin bir parçasıdır.” diyen Maurizio Reggiani, Aventador halefinin on iki silindirli motoru sunmaya devam edeceğini doğruladı. Bununla birlikte, artan yakıt ekonomisi ve emisyon standartlarına bir selam olarak, otomobil aynı zamanda bir “hibrit motora” sahip olacak.

Lamborghini Aventador Halefi 

Maurizio Reggiani, V12’nin turboşarjlardan kaçınacağını söyledi. Ayrıca dikkat çeken bir elektrifikasyon modeli açıkladı ve bu sayede motorun, “özellikle torkun zayıf olduğu yerlerde, doğal emişli motorun zayıflıklarını doldurmalarına” izin verildi. Reggiani, birçok ayrıntıya girmese de, arabanın öne monte edilmiş bir elektrik motoruna sahip olabileceğini önerdi. Açıkladığı gibi, “Sol ve sağ tork yönlendirmeli elektrikli bir ön aks kullanma olanağınız varsa, sürücüye çekiş ve yol tutuş konusunda yardımcı olmak açısından gerçekten olağanüstü bir şey yapabilirsiniz.”

Şirket yetkilisi “Lamborghini Aventador’un ikamesi doğal olarak aspire edilecek ve bir plug-in hibrit olacak. Çünkü bu Lamborghini için en iyi duygu ve DNA karışımı olarak görülüyor. Şu an için dünya çapında homolog olmak bir sorun değil. Yeni Aventador için, Euro 7 emisyonları için ihtiyaç duyduğumuz partikül filtrelerini sunabileceğimize eminim. Bunlar için mesele turboşarj değil. Bunun yerine, hibrit aracı duygusal ve müşterinin sahip olmak isteyeceği bir hale getireceğiz, zor olanda bu ” dedi.

Söylentiler ve daha fazlası

Bu noktada araba ve diğer özellikleri hakkında çok az şey biliniyor, ancak söylenti değirmeni yıllardır dönüyor. Bunların çok az bir kısmı gerçeği yansıtırken, bazıları arabanın tamamen yeni bir karbon fiber monokok ve iki öne monte edilmiş elektrik motoruna sahip olacağını öne sürdü.

Beygir gücü derecelendirmeleri hakkında da çılgınca iddialar var, ancak bunlara muhtemelen çok fazla güvenilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte, yaklaşan modelin 730 hp (544 kW / 740 PS) ve 507 lb-ft (690 Nm) tork sağlayan 6.5 litrelik bir V12’ye sahip olan Aventador S’den daha güçlü olmasını bekleyebiliriz. Bu araç yedi vitesli bir şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirildi. Bu da coupe’nin 217 mil / sa (350 km / sa.) hıza çıkabilmesini sağlıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here