M2 CS, BMW’nin Yeni Spor Otomobil Galerisi Yayınlandı!

0
1677

BMW, Almanya’daki Sachsenring’de sürülen heyecan verici 2020 M2 CS ‘in yeni bir galerisini yayınladı. BMW en son spor otomobilini tüm ihtişamıyla geçtiğimiz ağustos ayında sergiledi.

BMW M2 CS Performans

Yeni BMW M2 CS ilk olarak geçen yıl Kasım ayında Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Bu aralıkta M2 Competition’ın üzerinde yer alır ve gücünü 444 HP ve 406 lb-ft (550 Nm) tork sağlayan 3.0 litrelik ikiz turbo şarjlı altı silindirli bir motordan alır.

BMW M2 CS'e 444 HP ve 550 Nm tork sağlayan 3.0 litrelik ikiz turbo şarjlı altı silindirli bir motor
BMW M2 CS’e 444 HP ve 550 Nm tork sağlayan 3.0 litrelik ikiz turbo şarjlı altı silindirli bir motor

İyi bir sürüş otomobili olan M2 CS, ya altı ileri manuel şanzıman ya da yedi ileri çift kavramalı olarak sunuluyor. Bunların her ikisi de bir Aktif M Diferansiyel sayesinde arka tekerleklere güç gönderiyor. Çubuk kaydırma modeli, 4.0 saniyelik resmi 96 km/s (0-60 mph) süresine sahiptir. Ayrıca BMW M2 CS, 280 km/s (174 mph) azami hıza kadar çıkabilir. Buna karşılık, çift kavramalı araç 3,8 saniyede 96 km/s (60 mil/saat) hıza ulaşıyor ve aynı azami hıza sahip.

M2 CS Genel Araç Özellikleri

M2 CS, kompakt spor otomobilin en pist odaklı varyantı olduğu için BMW aynı zamanda hızlanabildiği kadar fren yapabilmesini de sağlamıştır. Sonuç olarak, önde 15,7 inç (400 mm) disklerle altı pistonlu kaliperler, arkada ise 15 inç (380 mm) diskli dört pistonlu kaliperler bulunur. Alıcılar, isterlerse mevcut M Karbon Seramik Frenleri de tercih edebilir. BMW seramik frenler hakkında pek bir şey söylemedi, ancak standart frenlerden daha hafif olduklarını ve “aşırı pist sürüş koşulları altında artırılmış termal direnç özellikleri” sunduğunu belirtti.

Karbondan bahsetmişken, model bir dizi karbon fiber takviyeli plastik bileşenle donatılmıştır. Bunların arasında, ağırlığı azaltan ve otomobilin ağırlık merkezini düşürmeye yardımcı olan kaput ve tavan bulunur. Diğer karbon fiber bileşenler arasında ön ayırıcı, arka rüzgarlık, arka difüzör ve ayna kapakları bulunur.

M2 CS, Alp Beyazı, Misano Mavisi Metalik, Siyah Safir Metalik ve Hockenheim Gümüş Metalik olmak üzere dört farklı renkte sunulacak ve model, Mat Altın veya Parlak Jet Siyah kaplamalı 19 inç jantlar kullanacak. Bahsetmeye değer diğer bir ayrıntı da, otomobilin elektronik kontrollü valflere ve oyulmuş “/// M” logolarına sahip benzersiz egzoz sistemidir.

İç Kabin Özellikleri

Sürücüler kabine girdiklerinde deri ve Alcantara döşemeyle kaplanmış ve kırmızı kontrast dikişlerin yanı sıra koltuk başlıklarında işlemeli şeritler bulacaklar. Alcantara, malzeme aynı zamanda spor direksiyon simidini, orta konsolu ve gösterge paneli döşeme bölümünü de kapsadığı için başka yerlerde bol miktarda bulunur.

BMW M2 CS İç Kabin Özellikleri

Merkez konsola geri dönersek, karbon fiber takviyeli plastikten yapılmıştır. Bu, ağırlığı 6 lbs’den (2,7 kg) fazla azaltmaya yardımcı olur. Model ayrıca iç ortam aydınlatmasına, dinamik hız sabitleyiciye ve GPS navigasyonlu bir bilgi-eğlence sistemine ve Apple CarPlay uyumluluğuna sahip olacak. Diğer özellikler arasında evrensel bir garaj kapısı açıcısı ve bir Harman / Kardon premium ses sistemi bulunur.

BMW, dünya çapında sadece 2.200 M2 CS örneği üretmeyi planlıyor ve bu ucuz değil. Amerika Birleşik Devletleri’nde, fiyatlar 995 $ ‘lık hedef ücreti hariç 83.600 $’ dan başlıyor ve bu da onu normal M2 Competition’dan neredeyse 25.000 $ daha pahalı yapıyor.

İkinci el BMW ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here