TurboZentrum’un ağır modifiye edilmiş 1.500 HP Toyota Supra A80’i, bu ayın başlarında Almanya’daki Lausitzring yarış pistinde düzenlenen TTT yarım mil drag yarışı etkinliği sırasında kaza geçirdi. Bu kazadan sonra Toyota Supra Dragster yarışa devam edemedi. Neyse ki sürüş pilotunda herhangi bir sağlık sorunu oluşmadı.

TurboZentrum Şirket Tanımı

TurboZentrum, performans sektöründeki ürünler ve aksesuarlar için büyük çevrimiçi bir mağazadır. Esas olarak motor performansını artırmak için, aynı zamanda güvenlik ve palet performansı için geniş gerçek performans ürün yelpazesine sahiptir. Ve tabi isminden de anlaşılacağı gibi kökleri ve profesyonelliği turboşarj alanındadır. TurboZentrum müşterileri arasında tanınmış tunerler, atölyeler ve kulüpler, çeyrek mil yarışları ve birinci sınıf spor otomobil üreticileri bulunmaktadır. Bu sayede çeşitli rekor kıran araçlar da üretildi!

1.500 HP Toyota Supra Kaza Detayları

Şirkete göre, 1.500 beygir gücündeki dragster kullanan Yalçın Belen, dördüncü viteste 220 km/s (137 mph) hızla giderken “yeni açılan pistte ki bir engelden kaçmak zorunda kaldı“. Bu ise bir kazaya sebebiyet verdi. Videoya baktığımızda yolda hiçbir şey fark edilmiyor ancak engel mevcut.

Her iki durumda da, Toyota Supra çekiş gücünü kaybetti ve birkaç dakika sonra, sol tarafla sağ korkuluğa çarparak 180 derecelik bir dönüş yaptı. Daha sonra, bu sefer sağ tarafla tekrar çarptı ve ayrıca tekrar sol korkuluğa çarptı.

Kaza sonrası 1.500 hp' lik Toyota Supra
Kaza sonrası 1.500 hp’ lik Toyota Supra

Şeritteki ani değişiklik, düz yol boyunca bile bir tehdit oluşturdu. TurboZentrum, bunun nedeni, son derece uzmanlaşmış drag yarışı slicklerinin, aracın bir yandan diğer yana sallanmasına neden olan üretilen kuvvetlerle başa çıkmak için tasarlanmamasıdır” dedi. “Bu, yakın zamanda kurumuş asfaltla birleştiğinde, çekiş kaybına ve sonuçta spor arabanın kuyruğunun pistten çıkmasına neden oldu.” açıklamaları yapıldı.

Neyse ki, sürücü zarar görmedi ve kendi başına arabadan çıkmayı başardı. Öte yandan 1.500 HP Toyota Supra’da, sonradan ortaya çıkan resimlerde görüldüğü gibi, aracın her yerinde hasarlar oluştu. TurboZentrum, kazada motorun hasar görmediğini ve önümüzdeki yıl “daha fazla rekor denemeye hazır” olacağını söyledi ve aynı zamanda olası bir dünya rekoru girişimini de ima etti.

Toyota Gazoo Racing Altında, Toyota Motorspor Faaliyetleri!

 

 İkinci el Toyota ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here