Aracımdan Anlayan Ustayı Nasıl Bulabilirim?

1
1460
Something's wrong with the car

Aracımdan Anlayan Ustayı Nasıl Bulabilirim?

Bu önemli  sorunun cevabını bugün bulmaya çalışıyoruz.

Araç almak kadar, araçtan anlayan usta bulmakta bu devirde zor… Özellikle servis bakım ücretleri yüksek olduğundan, kullanıcılar araçlarının garantisi bittikten sonra özel servislere veya tamir hanelere yöneliyorlar.

Peki aracım için güvenebileceğim bir servisi veya ustayı nasıl bulabilirim?

1Araç İçin Servis Tavsiyeleri

Aracınız için en çok güvenebileceğiniz ustalar, daha önce yetkili servis geçmişi olan ustalar olacaktır.

Belli bir deneyimden sonra, yetkili servislerden ayrılıp kendi adlarına çalışan ustalar çalıştığı markanın hemen hemen tüm model ve motor seçeneklerine aşina olacaklardır. Sizde aracınızı özel bir serviste yaptırmak isterseniz, bu tarzdaki servisleri araştırabilirsiniz.

Bu ustalar aracın arızasını çok daha kolay tespit eder ve çözüm ile ilgili yapılması gerekenlere hakim olacaklardır.

Aracınızı götüreceğiniz servis kurumsal bir yapıda çalışıyor ise bu sizin için büyük bir avantajdır. Parça değişimlerinde eski parçalarınızı geri verirler ve faturanızı bir zarfın içinde size teslim ederler. 🙂 Kendinizi iyi hissedersiniz.

Aracımdan Anlayan Usta

Çalışma yöntemleri ve kullandıkları alet ve makineler çok daha kaliteli olacaktır. Elbette büyük yatırım yapılan işlerde, fiyatlarda biraz daha yüksek olabilir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, aracınız hangi ülke otomotiv markaları içinde ise ona göre bir servis seçmenizde fayda vardır.

Servisler bu şekilde kendi uzmanlıklarını belirlerler.

Örneğin: Japon otomobiller, Alman otomobilleri, Fransız otomobiller… vb şekilde ayrım yapılmaktadır.

Aracımdan Anlayan Usta

2Aracımdan Anlayan Ustayı Nasıl Bulabilirim?

Aracınız hangi kategoride ise o tip servise gitmenizde fayda vardır.

Aracınızı servise soktuğunuzda mutlaka başında olun ve yapılan işlemleri takip edin. Elbette bu durum pek bilmediğiniz bir servis ise böyledir. Önemli olan ve herkesin istediği; aracını güvenle emanet edebileceği bir ustayı bulmaktadır. Hepimiz bir doktorumuz olsun isteriz ve her sorunumuzu onunla paylaşırız.

İşte araçlar içinde bu durum geçerlidir.

Her zaman aynı ustaya gitmek, her türlü arıza ve bakımlarını aynı kişiye yaptırmak önemli bir konudur.

Aynı zamanda, usta her ne kadar işinin ehli olsa dahi, insani ilişkilerde samimi olmak en önemli konudur. Kimse güvenmediği birine aracını emanet edemez.

Yani genel anlamda, yetkili servisten ayrılmış bir ustayı bulabilmek, samimi ve iyi niyetli bir usta bulabilmek en önemlisi. Durum böyle olunca tamirhanenin çok büyük veya süslü olmasına gerek olmaz.

Eğer böyle bir ustayı bulamıyorsanız, herkese güvenmeden kurumsal servislerde işlemlerini yaptırmanızı ve sürekli kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. eğer iyi bir ustanız var ise işte o zaman ikinci el araç almaktan korkmanıza gerek yok…kötü araba yoktur bakımsız araba vardır. biraz para harcayarakta kafanız rahat olarak bineceğiniz bir aracınız olması mümkündür. tabi ki iyi bir ustanız var ise yoksa allah yardımcınız olsun.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here