BMW gelecek servis hizmeti ile:

-Müşteriler ve bayiler için daha fazla kolaylık

-Mobil veri yoluyla uzaktan teşhis gerçekleştirmek için servis danışmanlığı

-Memnun müşteriler, servis bayilerinin yükünün hafiflemesi gibi yenilikler sunuluyor.

BMW Gelecek Adına Fark Yaratmanın Peşinde

bmw-gelecek-hizmeti
bmw-gelecek-hizmeti

“Arıza! Lütfen arabanıza en kısa zamanda bakım yaptırın! ” Şimdiye kadar, bu duyuru, arabayı servise götürme ve arıza günlüğü okunup bir teşhis konana kadar süresiz olarak beklemenin zamanı gelmiş demekti. Çünkü, ancak o zaman atölye size sonraki adımların ne olacağını söyleyebilir. Servis ortağının programına ve ihtiyaç duyulabilecek yedek parçaların mevcudiyetine bağlı olarak, parçaların takılması için ikinci bir randevu almanız gerekecektir. Fakat tüm bu uğraş, hem müşteri hem de bayi için yakında sona erecek.

BMW Gelecek Dönemde Servislerin Yükünü Azaltacak

bmw-gelecek-arıza
bmw-gelecek-arıza

Gelecekte, araç ekranı bir arıza gösterirse, müşteri verilerinin iletilmesine izin vermek için sabit araçtan doğrudan BMW iş ortağını arayacaktır. İşte bu kadar! İş bitmiştir! Servis danışmanı daha sonra kablosuz bir uzaktan teşhis gerçekleştirecek. İhtiyaç duyulan tek şey bir mobil internet bağlantısı ve bir dizüstü bilgisayardır. Tabi ki müşterinin izniyle bir fare tıklamasıyla arıza günlüğü anında okunabilir. Böylelikle, servis danışmanı nasıl yardımcı olabileceklerini ve bundan sonra ne yapacaklarını anında bilecektir.

Bu yeni çözümün avantajları açıktır: Bayiler için serviste zaman ve para tasarrufu sağlar. İngiltere’deki bir pilot proje, bayilerin müşteri ziyaretleri için vakaların yüzde 70’inde daha iyi hazırlanabildiğini gösterdi. Ayrıca araç başına ortalama yarım saat tasarruf ederek diğer görevler için daha fazla zaman kazandılar. Burada görüldü ki vakaların çoğunda, bir geçici araba sağlamaya da gerek yoktu.

Kullanıcı Yorumları: Her şey Harika, Tebrikler BMW!

bmw-uzaktan-teşhis
bmw-uzaktan-teşhis

Bu arıza sorunu yüzünden zaman kaybedenler için belki de söylemeye gerek yok ama, ekstra rahatlık müşteri memnuniyetini ve bağlılığını olumlu yönde etkiledi. İngiliz pilot projesinde arabası “tamir edilen” bir müşteri tweet attı: “BMW Sheffield’den mükemmel hizmet. X5’ime bağlandılar, bir hata teşhisi buldular, arabamı ayırdılar ve tamir ettiler! Harika servis, harika teknoloji. Tebrikler BMW! ”

2.El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here