BMW Grubu dönüşüm adımlarını, mobilitede aktif olarak şekillendiriyor ve aşamalı bir geçişin de ortasında. BMW 3 Serisi’nin 1975’ten 2021’de BMW i4’e kadar olan evrimi, BMW Group’un amansız yükselişi için uygun bir metafor.

BMW Grubu Dönüşüm İçin 1975’ten Bu Yana Amansız Çalışıyor

bmw
bmw

BMW’nin en başarılı modelinin hikayesi, BMW Grubu dönüşümü hikayesidir. İlk BMW 3 Serisi, 1975 yılında BMW Group’un Münih’teki fabrikasında üretim hatlarından çıktı. Verimliliği, o zamanlar bile konuşuluyordu. Ancak 1980’lerin ortalarında, maksimum verimliliğin sembolü olan “eta” anlamına gelen “BMW 325e” yi oluşturmak için isme “e” harfi eklendikçe daha da önemli hale geldi. Daha sonra, 2007 yılında BMW Group, tüm filo için yakıt tüketimini kademeli olarak azaltıp saf sürüş keyfini artıran bir teknoloji paketi olan Efficient Dynamics’i geliştirdi.

BMW Group’ta çok erken bir aşamadan itibaren bir diğer önemli konu da elektrikli geleceğiydi. 1972’de Münih Olimpiyatlarını destekleyen turuncu renkli elektrikli BMW 1602, canlı bir anı olarak kaldı. 1990’ların başında elektrikli bir BMW 3 Serisi Touring yollara çıktı ve hatta Deutsche Post’un paket teslimat hizmeti için bir test arabası olarak kullanıldı. Tam elektrikli ilk BMW i4’ün seri üretimi 2021’de başladığında, onlarca yıllık deneyim ve sürüş uzmanlığının bir sonucu olacak.

BMW Grubunu Dönüşüm: Seçimin Gücü

bmw-dönüşüm
bmw-dönüşüm

2021’de BMW 3 Serisi, 4 Serisi ve i4, BMW Group Münih Fabrikası’nda aynı üretim hatlarından başlayacak. Power of Choice yaklaşımına uygun olarak, BMW Group müşterilere tam olarak ihtiyaç duydukları sürüşü sunacak: son teknoloji yanmalı motor, plug-in hibrit veya tamamen elektrikli. Bu yaklaşım, BMW Group için maksimum esneklik sunar ve yüksek verimli üretime olanak tanır. Dönüşüm bir sonraki aşamasına girerken, Münih Fabrikası, gelecekteki mobiliteyi sağlamak için önümüzdeki yıllarda sürekli olarak yükseltilecek.

Geleceğin Üçlüsü: Elektrikli-Sürdürülebilir-Dijital

bmw-grubu-dönüşüm-hikayesi
bmw-grubu-dönüşüm-hikayesi

BMW Group’ta yapay zeka yalnızca, BMW Akıllı Kişisel Asistan’ın “Hey BMW” çağrısına yanıt verdiği ve klasik navigasyondan genişletilmiş dijital hizmetlere sesle kumanda ile temel işlevleri çalıştırdığı araçlarda bulunmaz. Maksimum verimlilik ve kaliteyi sağlamak için dijital çözümlerle birleştiği üretim sistemlerinde de bulunur.

BMW Group fabrikaları da sürdürülebilirlikte standartları belirler. 2006 yılından bu yana araç üretiminde enerji tüketimi, üretilen araba başına yüzde 40’ın üzerinde azalmıştır. Atık ve CO2 emisyonları yüzde 70’in üzerinde azaldı. 2021’den itibaren BMW 3 Serisi, 4 Serisi ve i4’ün evi, tüm dünyadaki diğer tüm BMW Group fabrikaları gibi tamamen yeşil enerjiyle desteklenecek. Münih Fabrikasındaki yüksek teknolojili boya hattı dünyadaki en verimli kaynaklardan biridir ve çatı çok iyi bir nedenden ötürü tatlı bir yeşildir: çatıya özel olarak ekilmiş yosun iklimi korumaya yardımcı olur. Çatı aynı zamanda birkaç arı kolonisine de ev sahipliği yapıyor.

2.El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here