2020 Volkswagen Golf Modelinde Yazılım Hatası

0
17437

Alman otomotiv devi Volkswagen’in en çok satan modeli Golf’ün sekizinci jenerasyonundan 2020 Volkswagen Golf modelinde yazılım hatası yaşandı. Almanya’da üretimine devam edilen 2020 Volkswagen Golf modelinin teslimatına ara vermesi kararı alındı.

2020 Golf Teslimatına Ara Vermesi Kararı Alındı

Volkswagen, geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınından dolayı ara verdiği üretimine en büyük Wolfsburg fabrikasında üretime başlamıştı. Almanya’daki tüketicilerin otomotive olan talebinin azalmasıyla TiguanTouran ve Tarraco modellerin üretiminin yapıldığı montaj hattı geçici olarak durdurulmuştu. Golf modelinin montaj hattındaki vardiya sayısını da azaltarak üretimlerine devam etme kararı almıştı. Son gelişmeyle birlikte ise, bazı otomobillerde yazılım sonunun yaşanmasıyla 2020 Golf modelinin teslimatına ara vermesi kararı alındı.

2020 Volkswagen Golf

Alman Gazetesi Autonews Europe Duyurdu

2019 Ekim ayında küresel tanıtımı yapılan Golf’ün sekizinci jenerasyonundan 2020 Volkswagen Golf modelinde oraya çıkan yazılım hatasından dolayı Alman gazetesi Autonews Europe’nin haberine göre Volkswagen bir sonraki duyuruya kadar 2020 Golf modelinin teslimatına ara vermesi kararı alındığını duyurdu.

Yazılım Hatasının Kaç Otomobili Etkilediği Bilinmiyor

Volkswagen 2020 Golf’ün ortaya çıkan bu yazılım hatasının kaç otomobili etkilediği bilinmiyor. Yapılan tahminlere göre 15-21 Haziran arasında yazılımın güncelleneceği bekleniliyor. Alman otomotiv devi Volkswagen’den şimdiye kadar resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapılacak. Sorunun nasıl düzeltileceği üzerine konuşuluyor. Yazılım sorunun ne zaman düzeltileceği ise merak konusu.

2020 Skoda Octavia

Skoda Octavia’nın da Teslimatına Ara Vermesi Kararı Alındı

Volkswagen Grubu’nun en çok satan modellerinde Golf’ün sekizinci jenerasyonundan 2020 Golf modelinde ortaya çıkan yazılım hatası ailenin diğer üyesi olan Skoda Octavia’yı da olumsuz etkiledi. Skoda Octavia da yazılım problemlerinden dolayı teslimatlarına ara verdi.

Golf 4 ve Octavia 4 birçok parçayı paylaşıyor. Yazılım sorunu yaşadıkları multimedya sistemini de ortak kullanıyorlar. Yaşanan bu sorun üzerine Automobilwoche’ye konuşan Octavia sözcüsü Volkswagen ile aynı yolu izleyeceğini duyurdu.

2020 Volkswagen Golf

Koronavirüs salgınından sonra yaşana bu yazılım sorunu Volkswagen Grubunu olumsuz etkiledi. Volkswagen Grubu’un toparlanması biraz zaman alacağı görünüyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here