Zorunlu Trafik Sigortası Mecliste

1
966

Zorunlu trafik sigortası ile ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak TBMM’ye gönderildi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; zorunlu trafik sigortasının Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak meclise gönderildiğini, primlerin daha makul bir seviyeye inmesinin amaçladıklarını belirtti. 

Serbest tarife rejimi altında prim tutarlarını 2008 yılından beri sigorta şirketleri tarafından belirlendiğini vurgulayan Şimşek, 2015 yılından beri primlerin hızla arttığını ve vatandaşların buna tepki gösterdiğini belitti.

Şikayetler üzerine Hazine Müsteşarlığının çalışmalara başladığını söyleyen Mehmet Şimşek, ”Çalışma çerçevesinde, primleri istikrara kavuşturmak amacıyla bazı tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu tedbirlerden bir kısmı sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik, bir kısmı ise uygulamayla ilgili sorunların çözümüne yöneliktir. Şirket yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik alınan tedbir Karayolları Trafik Kanunu değişikliği olup, taslak Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye gönderilmiştir.” 

Trafik Sigortası Primlerinde İstikrar Sağlanacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, trafik kazalarında hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına ödenen tazminatın hesaplanmasının standart hale getirileceğini vurguladı. ”Tasarıyla kişilerin kendi kusurundan yararlanmaması, ilkesi getiriliyor. Sigortalının sorumluluğu altında olmayan hususlarda sigorta şirketinin tazminat ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıran tasarıyla trafik sigortası kapsamının genel şartlarla belirlenmesi hususunda yetki alınıyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sigorta şirketleri bakımından belirsizlikler ortadan kalkmış olacak, tazminat yükü daha öngörülebilir hale gelecek, bu suretle fiyatlanmada istikrar sağlanmış olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Sigorta Şirketleri Trafik Sigortası Yapmak Zorunda

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada; sigorta şirketlerinin yüksek prim talep etmelerinin veya herhangi bir araç türü, coğrafi bölge nedeniyle prim yükseltmelerinin Sigortacılık Kanununa aykırı olduğunu vurgulayarak, böyle durumlarla karşılaşan vatandaşın Hazine Müsteşarlığının internet sitesine şikayette bulunabileceğini belitti.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here