Artık Daha Az Vergi Ödeyeceğiz

0
920

Otomotiv sektörünün 2019 yılına kadar haritasını çizen Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi, otomotiv sektörüne vergi dahil birçok yenilik sunuyor.

İkincisi düzenlenen Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesine göre, artık daha çok kirleten daha çok vergi ödeyecek. Avrupa’nın geleninde kullanılan emisyon salınımına göre vergilendirme sistemine, bu eylem planıyla geçmesi planlanıyor.

Eylem planına göre sıfır otomobillerden alınan ÖTV sistemi kademeli olarak değiştirilecek. Şuan sıfır otomobillerde ÖTV aracın motor hacmine göre hesaplanıyor. Eylem planında ise sıfır otomobillerin ÖTV’sini emisyon değeri belirleyecek.

Çevreci Otomobillere Devlet Desteği

Onaylanan eylem planına göre, elektrik, hibrit, doğalgaz ve hidrojen ile çalışan araçlara vergi indirimi uygulanacak. Hibrit araçların vergilerine indirim uygulanacak, doğalgazlı yani CNG ile çalışan araçların yaygınlaşması için dolum istasyonları arttırılacak.

 

Yerli Otomobil Ana Hedef

Türkiye otomotiv sektörünün yol haritasını çizen eylem planının ana hedefi yerli otomobil. Eylem planına göre ‘’yerli üretim için gerekli altyapıyı oluşturmak, sektörün rekabet gücünü artırmak, motor üretimini teşvik edilmesi amacıyla mükemmeliyet merkezi kurulması öncelikli hedef” olarak gösteriliyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here