Yeni Tesla güncellemesi Steam oyunlarını aktif hale getirdi. Bununla birlikte Model S ve Model X’in daha yeni sürümlerinde bulunan güncelleme ayrıca Apple Music’i ve yeni bir kabin içi kamera görüntüsünü de sunuyor.

Tesla Resmi Steam Entegrasyonunu Başlattı

Yeni Tesla Güncellemesi: Steam

Ne kadar uzun sürse de Tesla sonunda Steam video oyunlarını bazı araçlarında aktif hale getirdi. Binlerce oyundan oluşan bir çevrimiçi mağaza ve kütüphane olan Steam’in ekledi. Bu durum Tesla’nın “Tatil Güncellemesi”nin bir parçası. Ayrıca Apple Music, yeni bir kabin içi kamera görüntüsü, güncellenmiş ışık gösterisi özellikleri ve daha fazlasını içeriyor.

Yeni Tesla güncellemesi Steam geçtiğimiz günlerde Twitter’da güncellemenin detaylarını duyurmuştu. Bununla birlikte “yeni” Model S ve Model X araç sahiplerinin artık Steam üzerinden binlerce oyunu oynayabileceğini belirtmişti. Şirket, “Yeni”nin ne anlama geldiği konusunda tam açıklama yapmamıştı. Ancak büyük ihtimalle geçen yıl piyasaya sürülen ve bilgi-eğlence sistemlerinde AMD RDNA 2 GPU’ları kullanan Plaid modellerinden bahsediyor. Donanım, şirketin geçmişte bahsettiği iki oyun olan The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 gibi oyunları çalıştıracak kadar güçlü.

Güvenlik Endişesi

Yeni Tesla Güncellemesi: Steam

Tesla’nın sistemi aynı zamanda kablosuz kontrol cihazlarıyla da uyumlu. Ayrıca sahiplerinin ev sistemlerinden Bluetooth kontrol cihazlarını araçlarında kullanmalarına olanak tanıyor. Tesla’nızda en sevdiğiniz PC oyunlarını başlatabilme yeteneğine sahip olmak bir ayrıcalık. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde yaşayanlar için ideal. Elbette bunun sınırları olacaktır. Şimdilik sınırlar hakkında bir bilgi yok. Yaşanan otomatik pilot sorunlarından sonra buna kesin gözüyle bakıyoruz. Yani bunların yalnızca araç park halindeyken çalışacağını düşünüyoruz.

Yine de şirket, geçen yıl hareketli araçlarda oyun oynanmasına izin verdiği için tepki çekmişti. Sonunda Tesla, işlevi kilitlemek için kablosuz bir güncelleme yayınladı. Muhtemelen, bu kilitleme yerinde kalır. Sürücülerin ve yolcuların, araçları hareket halindeyken dikkati dağılmış sürüş alışkanlıklarına girmesini engellemeli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here