Toyota Akıllı Şehir Projesini Başlatıyor

0
883
toyota akıllı şehir

Toyota Akıllı Şehir projesini hayata geçiriyor. Woven City…

Koronavirüs salgınından hemen önce, 2020 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda Toyota; fütüristik teknolojinin vitrini olarak Japonya’da bütün bir şehri inşa etme iddialı bir planını duyurdu. O duyurudan bu yana olan her şeye rağmen, Toyota hala bu planla devam ediyor.

Toyota, Salı günü eski fabrikalarından birinin bitişiğindeki bir şantiyede Woven City adlı proje için temel atma töreni düzenledi. Otomobil üreticisi, inşaat veya şehirde yaşaması için insanları işe alma çabaları hakkında başka herhangi bir güncelleme yapmadı.

Woven City, Japonya’nın ikonik Mt. Fuji. Toyota, CES 2020 basın toplantısında şehrin otonom araçların, robotiklerin, akıllı ev sistemlerinin ve diğer gelecekteki teknolojilerin gerçek dünya ortamında test edilmesine ve geliştirilmesine izin vereceğini söyledi.

Toyota Akıllı Şehir İçin 3 Tip Yol

Woven City adı, üç tür trafik için belirlenmiş caddelerin kullanımından gelmektedir: daha hızlı araçlar, daha düşük hızlı kişisel mobilite cihazları (scooter gibi) ve yayalar için karma kullanım ve ayrıca yalnızca yayalara açık bölgeler. Toyota’ya göre, ürün taşımak için de bir yer altı yolu olacak. İsim aynı zamanda Toyota’nın tekstil endüstrisindeki köklerine de atıfta bulunuyor.

Toyota daha önce; Woven City’de e-Palette ve LQ konseptlerinin çalışan versiyonlarını, ayrıca sadece yayalara açık alanlar için bir dizi scooter ve mobilite yardımcıları kullanacağını söylemişti. E-Palette, hem sürüş paylaşımı hem de teslimat hizmetleri için tasarlanmış, yeniden yapılandırılabilir kutu şeklindeki otonom bir araçken, LQ, AI arayüzüne ve bir dereceye kadar otonom sürüş özelliğine sahip küçük bir hatchback’tir.

Ekibi Google’ın Mountain View merkezini tasarlayan Danimarkalı mimar Bjarke Ingels; sürdürülebilir malzemelerden inşa edilecek ve hidrojen yakıt hücreleri (Toyota’nın favorisi) ve çatıdaki güneş panelleri dahil olmak üzere yenilenebilir enerjiden güç alan şehri tasarlamak üzere görevlendirildi.

Toyota ayrıca daha önce evlerde oturanların sağlığını izlemek için robotlara ve sensörlere sahip olacağını açıklamıştı. Buna ek olarak tüm binaların, araçların ve insanların AI tarafından yönetilen şehir çapında bir ağ aracılığıyla birbirine bağlanacağını söyledi.

Başlangıçta, Woven City sadece 360 ​​sakini olacak, çoğunlukla yaşlı yetişkinler, küçük çocuklu aileler ve mucitler olacak. Toyota, sonunda fütüristik şehirde kendi çalışanları da dahil olmak üzere 2.000’den fazla insanı barındırmayı planlıyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here