Volvo ve Geely Automobile’nin yeni ortak projesi otomobil sektöründeki güçlerini arttıracaklarının göstergesidir. Çinli Geely Automobile ve İsveçli kardeş şirketi Volvo Cars, ortaklaşma planlarından vazgeçti. Fakat güç aktarım operasyonlarını birleştirmek ve elektrikli araçlar konusundaki işbirliğini genişletmek için yeni bir ortaklık kuracaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl küresel otomobil üreticileri, elektrikli arabalara geçişin maliyetine, sert emisyon kurallarına ve otonom sürüşlerine daha iyi çözümler bulmak için ortaklık aramaktaydılar.

Volvo ve Geely Automobilenin Yeni Ortak Geely ve Volvo Çarşamba günü yapılan toplantıda kombinasyon seçeneklerinin ayrıntılı bir incelemesinin ardından mevcut ayrı kurumsal yapılarını korumaya karar verdiklerini ancak mevcut güç aktarma sistemi operasyonlarını birleştirmek için yeni bir şirket kuracaklarını söylediler. Bu yıl faaliyete geçmesi beklenen yeni kuruluş, hem şirketler hem de diğer otomobil üreticileri tarafından kullanılmak üzere motorlar, şanzıman sistemleri ve benzinli-elektrikli hibrit sistemleri üretilecek. İki şirket; bağlantı ve otonom araçlardan otomobil paylaşımına ve elektrifikasyona kadar yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesine de odaklanacak.

Volvo ve Geely Automobilenin Yeni Ortak Volvo Cars CEO’su Samuelsson ortak bir basın toplantısında “Bunun en iyi kombinasyon olduğuna inanıyorum, şirketlerimiz için en iyi yol” dedi. Volvo Cars’ın bir borsa listelemesini dikkate alıp almayacağı sorulduğunda, şu anda böyle bir planın olmadığını söyledi. Şirketler, çeşitli işbirliklerinden ne tür tasarruflar elde etmeyi beklediklerini açıklamadılar. Geely Auto ayrıca ortaklaşa sahip oldukları Lynk & Co otomobil markasının büyümesini hızlandırmaya yardımcı olmak için Volvo’nun satış ağıyla bir ortaklık kurmayı planlamaktadır. Son olarak geçen yıl Geely Auto 1,32 milyon otomobil satarken, Volvo Cars 661,713 araç sattı. İlerleyen yıllarda Volvo ve Geely Automobile’nin yeni ortak projelerini daha sık göreceğiz.

İkinci El Volvo İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here