Honda, kuyruğuna monte edilmiş drone teknolojisine sahip motosikletle, 2021’in en tuhaf patentini aldı. Honda, Drone donanımlı motosiklet patentini alıp, hangi motosiklet sınıfında kullanacağı merak konusu oldu. İtalya’da Moto.it tarafından ortaya çıkarılan patent, şaseden motosikletin kuyruğuna kadar uzanan soğutma kanallarına sahip elektrikli bir motosikleti göstermektedir. Havanın, soğutma akışını hızlandırmasına yardımcı olmak için bazı fan kanatlarını kuyruğuna monte edilmiştir. Bu teknolojiyi İtalyan markası olan Benelli’de görmekteyiz. Benelli, koltuk altı radyatörü kontrolünü sağlayabilmek için Tornado 1130’un kuyruğuna küçük fanlar yerleştirmektedir. Ancak, Honda’nın asıl olayı küçük fanların yalnızca havanın dolaşımına yardımcı olmak için orada olmadıklarını göstermektedir. Küçük fanlar, aynı zamanda makineyi giderken takip etmek için bisikletin kuyruğundan fırlatılabilen drone olduklarını fark edilmektedir.

Honda, Drone Donanımlı Motosiklet PatentiniŞu anki haliyle, motosiklete sabitlenen dronun kullanımının ne işe yarayacağı konusunda açıklama yapılmamaktadır. Honda’nın yeni patenti, drone sistemi ve motosiklete sağlayacağı gerçek işlevi konusunda çok belirsiz olmaktadır. Drone sisteminin, motosiklet sektöründe ne işe yarayacağını, tahminde bulunmak için oldukça yaratıcı olmamız gerekiyor. Honda, Drone donanımlı motosiklet patentini, bir tür acil durum feneri gibi motosikletlerine ekleyebilecektir. Drone sistemi, eğer motosiklet sürücüsü kendisi veya motosikleti yoldan çıkmışsa, kaza yapan bir sürücünün yerini bulmaya yardımcı olabilecektir.

Honda, Drone Donanımlı Motosiklet PatentiniSonuç olarak Honda’nın drone donanımlı motosiklet patentini alması gelecek yıllarda motosiklet endüstrisindeki rakiplerinin ötesinde olmasını sağlayacaktır. Eğer yeni teknolojisi, motosiklet sürücüsünün sağlığı ve güvenliği için yapılırsa, motosiklet sürücülerinin kaza oranları ve ölüm oranları azalacaktır. Fakat sistem düşünülenin aksine, motosikletlerin hava akışını hızlandırmak içinde kullanılabilir.

İkinci El Honda Motosiklet İlanları

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here