Alfa Romeo Stelvio’nun Türkiye’de rastlamaya alışkın bir araç olduğunu eminim hepimiz biliyoruz. Alfa Romeo model araçlar denilince akla en çok tasarım zevki gelir; kabul edelim. İtalyan markanın kendine özgü bir tarzı vardır. Şık, havalı, cool ama kesinlikle İtalyanvaridir. Alfa Romeo Stelvio hakkında bilmeniz gerekenler neler?

Markanın bugüne kadar SUV araç kategorisinde adını duymuyorduk. Geçtiğimiz yıl ‘SUV pazarında rekabette ben de varım’ diyen Alfa Romeo’nun yeni modeli Stelvio epey bir haber olmuştu. ‘Nasıl görünüyor’, ‘neleri farklı’ diye merak edilirken bir yandan da yılların Alfa Romeo’sunu böyle arazivari hayal etmek biraz zor gibiydi. Ama Alfa Romeo, SUV elbisesini de iyi taşıyacak gibi duruyor. Peki, Alfa Romeo Stelvio hakkında diğer detaylar neler? Bu otomobil neden önemli? Alfa Romeo Stelvio hakkında bilmeniz gereken 10 gerçek ne?

Alfa Romeo Stelvio Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek!

1. Stelvio’nun segmenti, kompakt lüks SUV şeklinde belirlenmiş. Yani bu kategorideki oldukça pahalı ve havalı otomobillerle yarışmak üzere tasarlanmış.

2. Stelvio’nun rakipleri, Audi Q5, BMW X3 ve Mercedes- Benz GLC gibi modeller. Bu modelleri yakından incelemek ve fiyatları hakkında bilgi edinmek üzere arabam.com sıfır km ilanlarına bakabilirsiniz.

3. Alfa Romeo Stelvio bagaj hacmi tam 525 litre. Bu rakam oldukça iyi.

4. İç mekanda 8.8 inç gibi oldukça geniş bir multimedya ekranı var. Ayrıca gösterge tablosunun tam ortasında 7 inç genişlikte TFT ekranı da var. Diğer modellerde de gördüğümüz Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gerçekten etkileyici. 14 hoparlörlü ses sistemi ise arabada müzik dinleme konusunu epey yukarı bir seviyeye taşıyor.

5. Alfa Romeo Stelvio’nun boyutlarına baktığımızda aracın uzunluğunun 4688mm. olduğunu görüyoruz.

6. Alfa Romeo Stelvio’nun motor seçenekleri tatminkar. 2.0 litrelik dizel ve 2.0 litrelik turbo benzinli motor alternatifleri var. 280Hp gücünde 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motor söz konusu.

7. 8 ileri otomatik şanzıman akıllı dört tekerden çekiş sistemi de dikkat çekenler arasında.

8. Yeni Alfa Romeo SUV modeli Stelvio 0-100km hızlanma verisi 5.7 saniye. Stelvio’nun maksimum hız verisi 230km/s.

9. Stelvio’nun ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 7.0 litre.

10. Türkiye’de satışı şimdiden ilgi gören Alfa Romeo Stelvio’nun fiyatı 895 bin TL‘den başlıyor.

2. El Satılık Alfa Romeo İlanları

15 YORUMLAR

  1. FIAT sonuçta dediğiniz grupta Ferrari ve Maserati de var, herşeyi FIAT deyince malum komedi filmindeki balık çeşitleri 200 tane deyince say o zaman dendiği sahne geldi aklıma, akşam akşam güldürdünüz beni.

    Saygılar.

  2. 1.3 multijet motorla gelse kesin alırım. Büyük motora vergiler çok fazla, yetkililerin bu hususu gözardı etmemeleri gerekir veya fabrikasyon lpglisini çıkarmalıdırlar. İlaveten bu motora lpg takılır mı bilgisi verilmelidir.

  3. Dış dizaynı oldukça etkileyici,iç tasarı desen harika,ama her zaman söylediğim gibi,Hibrit özelliği mutlaka olmalıydı.

  4. Fiat denince akla serçe şahin geliyorsa bağcıyı dövmenin alemi yok. İyi ki Türkiye’de insanlar FIAT a gerçek değerini vermiyorlar yoksa Golf ile aynı segmentte ve aynı kalitede ve aynı donanımda olan Bravo ya golfun yarı fiyatına binemezdik.

  5. Başlı başına bir baş yapıt. Bu kadar sportif çizgilerle bir SUV yapmayı Alfa’dan başka bir markadan beklemezdim zaten.
    Bu araca Fiat diyen zihniyeti de kibrit kutusu tasarımlı VW SUV larına yönlendirmek lazım. Bu arada bu araç SUV araçlar içerisinde dünyanın en hızlı aracı yazıda bahsedilmemiş. BMW blogunda yazı yapmışlar.
    http://www.bmwblog.com/2017/09/29/alfa-romeo-stelvio-quadrifoglio-breaks-nurburgring-suv-record/

  6. “Alfa Romeo model araçlar denilince akla en çok tasarım zevki gelir; kabul edelim. İtalyan markanın kendine özgü bir tarzı vardır. Şık, havalı, cool ama kesinlikle İtalyanvaridir.” Tarz değil sadece, RUHu olan bir arabadır. son modellerinde o ruhu biraz biraz kaybetmeye başldığını düşünsem de, 159dan bu yana en beğendiğim model bu oldu. Alfa Romeo ayrı bir şey, anlamayacak olan binmesin zaten…

  7. Sanırım tartışma Alfa Romeo’dan çıkıp Fiat markası üzerinde sürecek gibi.
    Üç yıl önce bütçemi ayarladım, Alfa Romeo Giulietta almaya karar verdim. Ancak Türkiye’deki bayi ağı satışta o kadar başarısız ki, bana araba satamadılar! Daha doğrusu ellerinde olanı satmaya çalıştılar. Benim basit bir talebimi; “Bi-xenon” far opsiyonunu sağlayamadılar. Ben de gittim başka marka “Bi-xenon” farı olan bir araba aldım.
    Oysa o tarihe kadar sadık bir Fiat müşterisiydim. Tofaş’ın Bursa fabrikasını ziyaret etmiş şanslı kişilerden biriydim. İşte ailece kullandığımız Fiat araçları:
    1.) Fiat Palio 1.2 Fire /2003 model sıfır km aldım. 119.000 km kullandım. İki arıza verdi. 55.000 km ateşleme bobini sesi; 119.000 km’de buji kablosu ateşleme yapmama sorunu. Başka hiç bir sorun yaşamadım.
    2. Fiat Bravo 1.4 Turbojet 120 HP/2009 model Sıfır km olarak aldım. 99.000 km’de sattım. Sadece debriyaj pedalı ses yaptığı için merkezi değiştirilirdi. Hala bu arabamı çok özlüyorum.
    3. Fiat/Punto 1.3 Dizel My Life/2011 Model sıfır km olarak aldım. Eşim 11.000 km’de şansız bir kaza yaptı. Çarptığı araba Renault Megane pert oldu. Punto’ya tamir kararı çıktı.:)
    4. Bu aracı sigorta şirketine devrettik ve 2012 model Fiat Punto1.3. My life yine sıfır km olarak aldık. Ailenin maskotu bu araba 156.000 km’de. Satmaya kıyamıyoruz. Tek bir arıza verdi. 110.000 km’de; EGR valfi arızalanmış. Yetkili serviste 46 TL maliyet çıkardılar.:) Yakıt tüketimi hala; 4.3 lt.
    Bakınız:
    https://www.fcagroup.com/en-US/Pages/home.aspx

  8. Fiat’a bukadar para istyolarsa artık düşünün küm nasıl hangi araba modeline binebilecek yazık tüketiciyi bukadar yıpratan burjuva sistemini şiddetle kınıyorum…!!!!

  9. necmettin kardeş adam parasız değil, çevreci belkide.. ne diye lpg yi kötülüyon. alabiliyosan sen al,.adam alırım demişse yalan mı söylüyo yani..

  10. Arkadaşlar konuştuğumuz marka Alfa Romeo..mantığa değil kalbe hitap eden dünyanın en özel markalarından biri.. O yüzden yok Fiat mış yok bilmem neymiş..Artık dünya da araçların parçaları vs.zaten ortak üretiliyor.. Ne yani bazı motoru Renault diye Mercedes otomobil satamıyor mu ya da pickup kasası Nissan’ın aynısı diye X serisi pickup satamıyor mu Mercedes,,

    Bence bunları geçin.. Gerçek olan şeyse 430 bin tl lik fiyatın ne yazık ki yaklaşık255 bin tl sinin Ötv ve Kdv olarak bizden alınması..Konuşulacak mevzuu bence budur…175 bin tl lik araç nasıll 430 bin tl oluyor…
    Herkese saygılarrr…

  11. yeni daçya daztır dizaynıylan buna 10 basar. hemde daha ucuz. sonuca bakacan ikiside gidoyomu gidiyo. şahsen ben almam bunu. saygılar. şemsi güleş-karacaören köyü muhtarı

  12. Biri daçya daztır yaZmıs daha adını yazamaz . Digeri fiata benzetir . Sizin gibi adamlar olduktan sonra boyle kaliteli araclar ulkemızde tutulmuyor. Ulkemın acı durumu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here