Avrupa otomotiv sektörü karbon emisyon hedeflerinin yalnızca 6,5 g/km üzerinde. Sıfır karbon emisyonu için kendine kademeli hedefler koyan Avrupa otomotiv sektörü her geçen gün hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. Volvo ise bu yılki hedeflerini tutturarak yılın en çevreci otomobil üreticisi seçildi. Bu yılın Ocak – Ağustos ayları arasında ortalama 103,5 gr/km karbon emisyon değerleriyle de BMW, Volvo‘nun en yakın takipçisi oldu.

Karbon Emisyonu Nedir?

İyi bir şeyler duymanın oldukça zor olduğu 2020 yılı, otomotiv sektörü için de oldukça çalkantılı geçti. Ama nihayet otomotiv endüstrisi için ufukta olsa bazı olumlu haberler var. Pek çok otomotiv üreticisi, ortalama emisyon seviyelerinde önemli bir düşüş görmeye başladı. Yeni araç kayıtlarının Covid-19 salgınından ciddi şekilde etkilenmesine rağmen, markalar Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen hedefleri tutturma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

sıfır karbon emisyonu yarışı

JATO Dynamics tarafından aylık olarak toplanan ve güncellenen verilere göre, yılın ilk 8 ayı baz alındığında ortalama karbon salınımı 102,2 gr/km olarak gerçekleşti. Bu rakam ise 2020 yılının tamamı için belirlenen hedef olan ortalama 95,7 gr/km’nin yalnızca 6,5 gr/km üzerinde bulunuyor. Geçen yılın değerleriyle karşılaştırıldığında oldukça büyük umutlar vadeden bu sayıların nedeni ise elektrikli araç üretiminin artması ve benzinli ve dizel araçların ciddi bir şekilde azalması.

Dizel Motor Avrupa’da Tarihe Karışıyor!

Sıfır Karbon Emisyonu Yarışında Volvo Pole Pozisyonunda!

Volvo’nun sahibi olan Geely Group; sıfır karbon emisyonu yarışında hedeflerini yılın bitimine 4 ay kala tutturarak pole pozisyonunu kaptı. Geely’nin 2020 yılı CO2 hedefi ortalama 110,3 gr / km idi, ancak 31 Ağustos’ta ortalama 103,1 gr / km değerlerini yakalayan Geely, hedefin üzerinde performans gösteren tek üretici oldu.

sıfır karbon emisyonu yarışı volvo

BMW Az Farkla İkinci Sırada

Bu yılki hedefinin yalnızca 0,5 gr / km üzerinde olan BMW, çevrecilik yarışında Volvo’nun arkasında kalsa da yaptıkları gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor. Ağustos ayında ortalama 103,5 gr / km ile 102,9 gr / km olan hedeflerinin sadece 0,54 gr / km üzerinde kalan BMW; bu ortalama aynı kalırsa, yıl sonunda asgari bir ceza ödemesi gerekecek. Bu konuda da matematiksel olarak BMW’nin izlemesi gereken iki strateji var. Ya elektrikli otomobil sayılarını arttıracaklar ya da dizel araçlarındaki karbon emisyon değerlerini düşürecekler.

Volvo Fiyat Teklifi Al >>

1 YORUM

  1. volvo candır her zaman söylemişimdir. Volvo,mazda jaguar, lexus bunlar gibi markalar lüks ama hava atma arabaları değil.. gerçektende teknoloji ve güvenlik olarak tartışılmaz bir marka… tasarımlarıda harika. e dünyayı da düşünüyorlar. çevre konusunda bilinçliler
    parası olan volvo alsın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here