Formula 1 DHL İstanbul GP Yaklaşıyor

F1, 9 yıllık uzun bir aradan sonra “Formula 1 DHL İstanbul GP” ile İstanbul’a geri dönüyor. Son defa 2011 yılında yapılan yarışın İstanbul’da neden bu kadar uzun süredir yapılmadığı merak konusu. Bu konunun en önemli sebeplerinden birisi eskiden Türkiye’de yapılan yarışların yeterli ilgiyi görememesi ve bu sebeple yarış için ödenmesi gereken paranın ödenmesinde biraz isteksiz davranılması yatıyor. Bu sezon için normal takvimde de Türkiye bulunmamasına rağmen pandemi dolayısıyla FIA aldığı karar doğrultusunda Türkiye’yi de yarış takvimine dahil etti. Önümüzdeki seneler içinse bir açıklama yapmayan FIA’nın F1 takviminde 2021 yılı için bir Türkiye yarışı ise görünmüyor.

Notorious Eight!

İlk defa 2005 yılında yapılan F1 İstanbul Grand Prix’inin belki de en merakla beklenen virajı 8. viraj. Ünlü pist tasarımcısı Hermann Tilke’nin ustalık eseri olarak görünen İstanbul Park pistinin en zorlu noktalarından birisi olan 8. viraj bir çok sürücünün korkulu rüyası oldu bu zamana kadar. Doğru nokta bulunamadığı anda dışarıya doğru savrulmaya açık olan virajın Notorious (kötü şöhretli) olarak anılması da bu yüzden. Geliştirilmiş Formula 1 araçlarının pistin bu virajında nasıl performans gösterecekleri ise merak konusu.

f1 istanbul

Ayrıca 2005 yılından beri sorunsuz dönülemeyen İstanbul Park ilk virajında yine bir kaza olacak mı; yoksa bu sefer sorunsuz dönülebilecek mi? Takımlar sıralamasında devam eden orta sıralar çekişmesi için sürücülerin ilk virajlarda daha fazla sıra kazanmak için bir miktar daha agresif davranmaları olası. Bunun ilk viraja nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Albon İçin Yol Ayrımı Mı?

Red Bull Racing takımının ikinci pilotu olan Alex Albon’a iki yarışlık bir süre verdiği ve bu iki yarışlık sürenin Formula 1 DHL İstanbul GP ’de sona ereceği söylentileri gündemde. Geçtiğimiz sezon; sezon ortasında Pierre Gasly’nin yerine getirilen Alex Albon yaklaşık bir buçuk sezondur Red Bull Racing takımına istenileni verebilmiş değil. Sezon başından beri devam eden istikrarsızlığı yüzünden Red Bull Racing takımıyla ayrılması gündemde olan Alex Albon; bu yarışta daha agresif bir sürüş deneyebilir.

albon içi yol ayrımı

Binotto İstanbul Grand Prix’inde Yok!

Scuderia Ferrari takım müdürü Mattia Binotto geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaprak F1 İstanbul GP’ye katılmayacağını duyurdu. Ferrari’nin geliştirme ekibiyle beraber 2021’de ve 2022’de yapılacak geliştirmeler için İstanbul GP’ye ve daha sonrasındaki birkaç yarışa katılamayacağını duyuran Binotto tüm odağını gelecek sezonlarda Ferrari’yi daha üst sıralara taşımaya yöneltmiş gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. İstanbulun tarihi içinde bu tip aktiviteler çok heyecanlı oluyor ve çok yakışıyor. dünyaya da güzel bir reklam oluyor. sevindirici etkinlikler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here