Scania Hibrit Tırları Yakında Yollarda Göreceğiz

0
1728
Scania Hybrid

Scania elektrifikasyon anlamında ilk adımı attı.

Volkswagen Grubu (VAG) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Scania markası, elektrikli kamyon serisini ticari olarak pazara sundu. İlk etapta piyasaya sürülen plug-in hibrit elektrikli kamyonların daha çok kısa mesafe ve şehir içi dağıtım operasyonlarında kullanılması bekleniyor.

Elektrifikasyon anlamında ilk adımı plug-in hibrit teknolojisi ile atan Scania, yüzünü elektriğe dönen otomotiv sektörünün gerisinde kalmıyor. İlerleyen süreçte uzun yol ve inşaat araçları da dahil tüm modeller için elektrikli sistemler geliştirilecek.

Birkaç yıl içinde elektrikli uzun yol kamyonları da tanıtılacak.

Scania Başkanı ve CEO’su Henrik Henriksson konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Scania’nın uzun vadeli elektriklendirme taahhüdünün başladığını duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda tüm yelpazemiz için elektrikli ürünler piyasaya süreceğiz. şu anda üretimimizi bu amaca yönelik olarak yeniden organize ediyoruz. Birkaç yıl içinde, sürücülerin zorunlu 45 dakikalık dinlenme süreleri sırasında hızlı dolum için uyarlanmış elektrikli uzun yol kamyonları da tanıtacak olmamız özellikle önemli.” ifadelerini kullandı.

Sadece elektrikle 60 kilometreye kadar menzil.

L ve P serisi kabin seçenekleriyle piyasaya sunulan tamamen elektrikli Scania kamyonlar tam 230 kW gücünde elektrik motoru ile, beygir gücü cinsinden 310 beygirlik güç üretiyor. Bu elektrik motorunun harcadığı enerjinin depolandığı aküler ise 165–300 kWh. Bu kamyonlar tam dolumda dokuz akü paketinin tümünü kullanarak 250 kilometreye kadar yol gidebiliyor.

Plug-in hibrit versiyona sahip kamyonlar ise  uzun mesafelerde içten yanmalı motor modunda ve ardından gerektiğinde elektrikli modda 60 km’ye kadar sürüş olanağı sağlıyor. Bu modelin 90 kWh kapasiteli akü ve 115 kW gücündeki elektrik motorlu versiyonlarının bataryaları tamamen boş halden %80 doluluğa yaklaşık 35 dakika gibi kısa bir sürede ulaşıyor. Ayrıca bataryalar sürüş esnasında rejeneratif frenler ile de doldurulabiliyor.

Motor ve vites kutusu arasına yerleştirilmiş 115 kW’lik elektrik motoru, 280-360 beygir gücündeki 9 litrelik içten yanmalı motorla birleştirilmiş durumda. Kamyon, sadece elektrikli modda toplam yüklü ağırlığa, topografiye ve üstyapı tipine bağlı olarak 60 km’ye kadar seyahat edebiliyor.

2. El Scania İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here