Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

0
2294
Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

Zorlu Kış Günleri İçin İpuçları

Kış günlerinde sürüş herkes için zor olabilir. Özellikle kamyon sürücüleri, kış aylarında karşılaştıkları benzersiz tehlikelerin farkında olmalıdır. Kar, buz ve kasvetli yol koşulları getiren soğuk kış aylarına gelince, kamyon ve çekici sürücülerinin her şeye hazırlıklı olması önemlidir .Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

Kamyon Sürücüleri

 

Büyük bir çekici veya başka bir araç kullanıyor olsanız da, kamyon sürücüleri için her kış gününü olabildiğince güvenli hale getirmeye yardımcı olabilecek bazı kış sürüş ipuçlarını burada bulabilirsiniz ; bu ipuçları, hedefinize güvenli bir şekilde ve başkaları için bir tehdit oluşturmadan varmanızı sağlayabilir. Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

 

Kar, buzlu yol ve sağanak yağmur  gibi kötü yol koşullarına dikkat edin.

Sürüşünüzü yol koşullarına uyacak şekilde ayarlamanız gerekecektir. Ayrıca yollarda kar ve buz gibi zor durumlarda hızınızı ayarlamanız gerekecek. Yollarda gizli buzlanma ihtimali olduğunda da özellikle dikkatli olmalısınız. Siz göremediğiniz için, bazı binek araç sürücüleri, araçları kaymaya başlayana kadar orada olduğunun farkına varmazlar.

 

Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

 

Kendinizi, kamyonunuzu ve yükünüzü güvende tutmak için sürüş yöntemlerinizi ve hızınızı hava ve sıcaklığa göre özelleştirin. Çekici gibi büyük, ağır kamyonlar, özellikle kaygan yollarda fren yapmak için fazladan zamana ihtiyaç duyar. Dururken bunu dikkate alın ve diğer araçları çok yakından takip etmediğinizden emin olun.

 

Her şeye hazırlıklı olun

Cep telefonunuzun tam olarak şarj edildiğinden emin olun ve yanınızda bir cep telefonu şarj cihazı taşıyın. Kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kalmanız ihtimaline karşı, günlük kabininizde bol miktarda su ve bozulmayan atıştırmalıklar saklayın. Her ihtimale karşı kamyonet ve çekicinizde battaniye bulundurmalısınız.

Kamyon Sürücüleri için Kış Sürüşü İpuçları

Diğer sürücülere dikkat edin

Kamyon Sürücüleri

Dünyanın en deneyimli uzun yol şoförü olsanız bile, yine de kaza geçirebilirsiniz. Yolda karşılaşabileceğiniz diğer sürücülerin kalitesini ne yazık ki kontrol etmenin bir yolu yok. İster küçük bir kamyonet isterse size doğru gelen bir tır görün , diğer sürücünün hareketlerinin farkında olun. Zorlu  bir trafikte aracının direksiyonuna geçmiş deneyimsiz bir sürücü, kötü hava koşullarında nasıl güvenli bir şekilde araç kullanacağını bilemeyebilir. Uygun şekilde tepki verebilmek için sürekli olarak herhangi bir tehlikeye karşı tetikte olun.

2 . EL KAMYONET

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here