2023 Scania Super modelinin tanıtımı gerçekleştirildi. Şirket, yakıt tasarrufu konusunda oldukça iddialı modelini IAA Transportation’da görücüye çıkardı. Avrupa’da satışa çıkacak olan modelin minimum %8 oranında yakıt tasarrufu sağladığı açıklandı. Bu araç için özel olarak tasarlanan şanzıman, diferansiyel ve motor da bu durumu teyit eder cinsten. Ayrıca model emisyon normlarına da uyum sağlamakta ve bunu sadece SCR olarak gerçekleştirmekte. Tanıtılan yakıt cimrisi Scania Super ve diğer yeni Scania modelleri hakkında tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

2023 Scania Super Kabinde Bir Değişiklik Yaşamadı

2023 Scania Super tanıtımı bahsettiğimiz gibi Almanya Hannover’de gerçekleşen IAA Transportation’da tanıtıldı. Öncelikle modelin kabin veya dış görünüşünde bir yenilik olmadığını söylemekte fayda var. Fakat modelin motor, şanzıman ve diferansiyeli tamamen yenilendi. Kısaca modelin yürüyen aksamı artık tamamen Scania üretimi. Ama bu versiyon tabi ki tercih meselesi. Eğer ki modelin yenilenen motor, diferansiyel ve şanzımana sahip versiyonunu seçerseniz yakıt tasarrufu konusunda oldukça kâra geçebilirsiniz. Bunu kısaca şu şekilde açıklayabiliriz; Yenilenmiş motor, diferansiyel ve şanzıman sayesinde model, bir önceki nesline göre minimum %8 oranında yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Farklı alanlarda ise model maksimum yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Ki bu da kabaca bir hesapla 130 bin kilometrede 3000 litre yakıt tasarrufu anlamına geliyor. Özellikle ağır vasıtalar arasında yakıt masraflarının, toplam masrafların neredeyse yarısı olduğunu söyleyebiliriz. Buna göre, yüzde 8’lik yakıt tasarrufu sürücülere büyük avantajlar sağlayacak diyebiliriz. Modelin lansman tarihi ise henüz açıklanmadı. Fakat lansmanın 2023 yılının ortalarında olması bekleniyor.

Yeni Elektrikli Scania Kamyon İse 45 Dakikada %80 Şarja Ulaşabiliyor

Yeni Scania elektrikli kamyon

Scania, IAA Transportation’da sadece Super modelini tanıtmadı. Açıkçası marka, uzun zamandır elektrikli araç konfigürasyonları hakkında çalışmalar yürütüyor. Meyvesi ise bugün ortaya çıktı. Elektrikli modeller arasında dikkat çeken modellerden birisi ise şehir içi dağıtım için üretilen yeni Scania elektrikli kamyon. Model, normalde 18 ton taşıma kapasitesine sahip. Fakat modelin taşıma kapasitesi 3 dingil ile 25-26 tona kadar çıkabiliyor. Ayrıca model 450 kw elektrikli motora sahip ve 4×2 çekici modu ile 4 saat çalışma süresinde ortalama 80 km/h süratle 350 km menzile kadar ulaşabiliyor. Fakat modelin esas dikkat çeken noktası ise 45 dakikada %80 şarja ulaşabiliyor olması. Bu şarj oranı ise modelin menzilini 300 km daha uzatabiliyor. Yani sürücüler mola süresinde kamyonu şarj ettiklerinde 300 km daha ek menzile sahip olacaklar. Bu özellik ise kesinlikle kamyonu öne çıkarıyor diyebiliriz. Peki siz yeni Scania elektrikli kamyon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Scania Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here