Salih Yoluç RWR Eurasia Takımıyla Daytona’da!

0
1307

Salih Yoluç RWR Eurasia Takımıyla Daytona’da!

RWR Eurasia takımı Daytona 24 saat yarışı için Salih Yoluç ile anlaştı. Geçtiğimiz yıl 88.si düzenlenen Le Mans 24 saat yarışında GTE Amatör sınıfta Le Mans Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk pilot Salih Yoluç, şimdi de dünyanın en prestijli yarışlarından olan 24 saatlik Daytona yarışında yer alacak.

https://twitter.com/Eurosport_TR/status/1307664483905658880?s=20

1985 doğumlu Türk pilot Salih Yoluç, kariyerinin hemen başında 2015 yılında Dubai 24 Saat yarışını kazanarak tüm gözleri üzerine çekmişti. Bu galibiyetin hemen ardından TF Sport takımına geçen Salih, Michelin GT3 Le Mans yarışlarında direksiyonun başına geçti. Piste çıktığı 6 yarışta 2si yarış galibiyeti olmak üzere 5 kez podyum yakalayan ülkemizin gururu, takımına kazandırdığı puanlarla TF Sport’un o yıl takımlar şampiyonluğunu kazanmasında kilit rol oynadı. Ayrıca pilotlar sıralamasında da kendine 2.sırada yer buldu. Salih için dolu dolu geçen 2015 yılı bu kadarla kalmadı ve temsilcimiz Uluslararası GT Open şampiyonasında 12 yarışta piste çıktı ve 2si galibiyet olmak üzere 3 kez podyumda yer aldı.

Salih Le Mans

Takvimler 2017’yi gösterdiğinde Salih, Le Mans yarışına katılan ilk pilot olarak tarihe geçti ve yarışı kendi klasmanında 7.sırada bitirdi. Bundan 3 yıl sonra ise Le Mans’ta kendi klasmanında şampiyon olan Salih Yoluç; yine aynı sezonda FIA World Endurance Şampiyonasında yarıştığı 8 yarıştan 4 galibiyet 5 podyum ve 2 pol pozisyonu alarak pilotlar sıralamasında 2.oldu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Salih Yoluc (@salihyoluc)’in paylaştığı bir gönderi

22 Ocak’ta Roar’da

22 Ocak’ta Roar’da başlanacak serüveni galibiyetle taçlandırmak isteyen temsilcimiz; Spa 24 saat ve Le Mans 24 galibiyetlerinden sonra Daytona’yı da kazanıp dayanıklılık yarışlarındaki üçlü tacı tamamlamayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda Salih’e yardımcı olacak takım arkadaşlarından ikisi açıklanmış durumda. 2018’de Daytona 500’ün kazananı Austin Dillon ve geçtiğimiz sezon Asya Le Mans serisinin şampiyonu Cody Ware ile birlikte aynı takımda yarışacak olan Salih Yoluç’un 4.takım arkadaşı ise henüz açıklanmadı.

Ligier JS P217 Daytona Salih Yoluç

Ligier JS P217 model aracın şoför koltuğuna geçecek temsilcimize arabam.com ekibi olarak başarılar diliyor ve kazasız belasız bir şekilde bir an önce Daytona kupasını ülkemize getireceğine inanıyoruz.

“O kupalar sana helal, al gel de buralar bayram olsun.”

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here