Toyota Le Mans Hypercar 15 Ocak’ta Tanıtılacak

gazoo racing

Gazoo Racing, Toyota Le Mans Hypercar ‘ın 15 Ocak’ta tanıtılacağını duyurdu.

Toyota bir süredir araç üzerinde çalışıyor ve Eylül ayında Le Mans 24 Saat Yarışlarına bir prototip getirdi. Araç, Toyota’nın başarılı TS050 LMP1 prototipine dayanıyor ve şu anda GR Super Sport olarak biliniyor. Ancak bu ismin bitmiş ürün için kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.

Gazoo Racing’in Twitter gönderisi, aracın Le Mans Hypercar sınıfında yarışan tüm araçların sınırı olan 671 hp güç sağlayacağını doğruluyor. Bu güç aktarma organının, bir elektrik motorunun yanında çalışan, ortaya monte edilmiş 2.4 litrelik çift turboşarjlı bir V6’dan oluşacağına inanılıyor. Le Mans Hypercar yönetmelikleri, isteğe bağlı enerji geri kazanımlı hibrit yardımı ile maksimum 680 hp ve maksimum 2400 pound  ağırlık belirtiyor. Tanıtım, aracın bazı performans özellikleriyle birlikte Twitter’da yayınlandı.

Etkili Bir Sezon Bekleniyor

2021 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın (WEC) yakında başlamasıyla birlikte, spor otomobil yarışları için yeni bir dönem başlıyor. Bu, yeni Le Mans Hypercar sınıfıyla ilk sezon olacak ve hüküm süren LMP1 şampiyonu Toyota, sadece 10 gün içinde yeni bir Hypercar’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kaynakların da belirttiği gibi, hiper otomobil giden TS050 LMP1 otomobiline dayanacak ve Toyota, GR Super Sport adlı bir versiyonunu da yapmayı planlıyor.

Deneyimler Olumlu

2019-20 WEC’de Kamui Kobayashi ve Mike Conway ile ortak şampiyon olan Lopez; Japon üreticinin 2021 hibrit prototipinin güvenilirliğini, bu hafta Portekiz’deki Algarve pistinde ikinci gezisinin sonunda “oldukça etkileyici” olarak nitelendirdi.

Lopez “Şimdiden ilk testler bizim için oldukça iyiydi” dedi. “Çok fazla kilometre gitmeyi başardık ve arabanın güvenilirliği çok iyiydi.”

“Bunun gibi karmaşık bir otomobille, ilk testlerin çok fazla kilometre yapması oldukça etkileyiciydi.”

toyota le mans hypercar

“Ekip bu teknoloji üzerinde uzun süre çalıştı ve harika bir iş çıkardı.”

Toyota Gazoo Racing Avrupa teknik direktörü Pascal Vasselon, “Çeşitli test görevlerimizde daha iyi ilerleme kaydettik; bol miktarda veri ve sürücülerden gelen yapıcı geri bildirimler sayesinde yeni otomobilin özelliklerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. ” dedi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here