Sürpriz: Audi Formula E’den Ayrılıyor!

0
879

Sürpriz: Audi Formula E’den Ayrılıyor! İlk başta ayrılmasının nasıl bir sürpriz olduğunu sorgulamak isteyebilirsiniz. Fakat Audi, Le Mans ve Dakar yarışlarına katılabilmek için Formula E’den ayrılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Audi’nin basın sorumlularından şaşırtıcı bir açıklama geldi. Yapılan duyuruya göre  Audi, 2022 yılından itibaren Dakar Rallisi’nde yarışacağını ve LMDh kategorisindeki Le Mans yarışlarına dönüş yapacağını açıkladı.

Sürpriz: Audi Formula E'den Ayrılıyor!Uzun süredir büyük markaların E-Sporlara odaklandığını ve Audi’nin de bu işin bir parçası olduğunu düşünüyordum. Fakat E-sporu destekleyen ekibin işten ayrılıp, yeni bir ekip kurulaması ile planların değiştiğini gördüm. Audi, 2021 sezondan sonra takımını dağıtacak ve yeni planlarına odaklanacaktır. Audi temel hedef olarak Dakar Rallisi, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve IMSA’yı seçmiştir. Başarılı üretici Firma’nın neden böyle bir şey yaptığı merak konusu olmuştur. Bana göre Audi’nin bu kararı, müşteri kitlesi olmayan seyircilerin yarışlarına katılarak, dayanıklılık yarışlarında kendisini göstermek istemektedir.

Çalışmalara Başladı!

Audi yarışlarında kullanmak üzere kendi üretimi ve popüler olan “TFS” motorunu geliştirmeye başlamıştır. Ayrıca yarışlara katılacağı TFS motoru hibrit olacaktır. Bu sayede Audi, uzun ve zorlu kilometrelerde menzil problemiyle karşılaşmayacaktır. Başarılı firma, Dakar harici olan diğer şampiyonalar için yeni bir hyper car oluşturmayı hedeflemektedir. Bu oluşumda Williams Advanced Engineering ve Bosch bileşenlerinden faydalanacaktır. Başarılı firma birden fazla farklı kategoride yarışacağı için yoğun ve zorlu mesailer geçirmektedir. Sürpriz: Audi Formula E’den Ayrılıyor! haberini yazarken özellikle beklediğim yarış; Dakar Rallisidir. Audi gibi yol şartlarında dayanıklılığıyla bilinen markayı Dakar Rallisi’nde izlemek çok zevkli olacaktır.

İkinci El Araç İlanları  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here