Audi Q5 Sportback: Coupe Formunda Yeni Bir SUV

1
2017
q5 sportback

Alman otomobil üreticisi, yenilenen Audi Q5 Sportback modeliyle coupe formlu SUV ailesini genişletiyor.

Audi’nin yeni tanıtılan Q3 Sportback ve elektrikli modeli olan E-Tron Sportback modellerinin ardından Q5 Sportback de bu seriye eklenmiş durumda. B sütunun gerisinden itibaren tekrar tasarlanan modelin makyajlanmış standart otomobilden oldukça farklı olduğunu söyleyebiliriz.

Audi Q5 Sportback Oldukça Dikkat Çekici

Aracın ön tarafında bal peteği tasarımlı ızgara yer alıyor. Üst donanım paketiyle satın alınan araçlarda metalik parçalar da ekleniyor. Aynı zamanda makyajlı Q5’de bulunan LED farlar da bu araçta standart olarak geliyor ve benzersiz hava girişlerine sahip ön tamponda yerini alıyor.

Araca yandan bakıldığında, eğimli tavan çizgisi ve konik arka camı Sportback olduğunu bizlere hissettiriyor. Ayrıca bu modele özgü 21 inçlik alaşım jantları ile aracı daha da sportif gösterebilirsiniz.

Audi’nin yeni OLED arka lambaları da bu aracın arkasında kendine yer bulmuş ve standart modele göre biraz daha dışarı konumlandırılmış. Alıcılar, üç farklı arka stop seçeneğinden birini seçebilir. Ayrıca araçta Audi’nin yakınlık uyarı sistemi bulunuyor ve bu sayede iki metre mesafe içine başka bir araç gelirse tüm arka lambalar yanıyor.

Aracın çıkışıyla birlikte yeni Q5 Sportback, hafif hibrit teknolojisiyle donatılmış ve 7 ileri çift kavramalı bir şanzımanla eşleştirilmiş 201 HP gücüne sahip 2.0 litrelik turbo dizel seçeneği ile satışa sunulacak. Çıkışının ardından ikinci bir 2.0 Litrelik V6 Dizel motor veya yine 2.0 litrelik benzinli motor seçenekleri de sunulacak. Ardından markanın performans serisi olarak tasarlanmış bir SQ5 modelinin karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Quattro seçeneği ile satın almak mümkün

Altı silindirli motorlar Quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahipken giriş seviyesi dizel seçeneği sadece önden çekişli olarak gelecek.

Sportback, standart olarak Q5’in spor süspansiyon paketi ile donatılmıştır ve isteğe bağlı olarak, engebeli arazide sürüş kalitesini iyileştirmek ve daha yüksek hızlarda kullanımı iyileştirmek için 60 mm sürüş yüksekliği sunan ve ayarlanabilen havalı süspansiyon sistemine yükseltilebilir.

Kabin, standart model ile büyük ölçüde aynıdır, ancak arka kısımdaki alan Sportback çizgileri nedeniyle biraz daha dar diyebiliriz. Ayrıca aracın bagaj kapasitesi de 550 litreden 510 litreye düştü fakat arka koltuklar katlandığında bu miktar 1480 litreye kadar çıkabilir.

Audi Q5 Sportback donanımıyla da iddialı

Advanced ve S Line isimli iki farklı donanım paketi lansmandan itibaren sunuluyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar aracın dışında siyah kaplamalı ögeleri tercih edebilecek. İsteğe bağlı ekstralar arasında bir head-up ekranı, Bang & Olufsen ses sistemi ve bir dizi sürüş asistanı bulunuyor.

Meksika’da üretilecek olan Q5 Sportback, 2021’in ilk yarısında müşterilerine teslim edilecek. Aracın İngiltere’de 45.000 £ ‘dan başlaması bekleniyor ve ülkemize getirilecek mi sorusu henüz kesinleşmiş değil.

AUDI SUV İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here