Zoox Robot Taksiler Artık Yollarda!

0
1253
robot taksi artık yollarda

Robot taksiler artık yollarda! Zoox  adlı robot taksi projesi ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Amazon tarafından hayata geçirildi. Artık son aşamasına ulaşılan proje şu anda test aşamasında. Şu anda otonom araç test sürüşü kapsamında Kaliforniya sokaklarında boy gösteriyor. Amazon ise Zoox’u artık trafikte görmek için gün sayıyor. Direksiyon ve freni olmayan bu araç tam 4 kişi taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca federal hükümetin yasalarına da uygun olan otonom aracın trafiğe çıkmasının önünde neredeyse hiçbir engel kalmadı.

Şehirde Kolay Ulaşımın Yeni Yolu Robot Taksi

robot taksi

Küçük teknolojik şehir aracı Zoox’un hayatı kolaylaştırma gibi bir vizyonu var. En pratik ulaşım çözümlerinden birisi olmayı amaçlayan bu robot taksi yuvarlak hatlı bir görünüme sahip. Böylece tasarımı ile de insanlara sıcak ve güvenilir bir imaj vermeye çalışıyor. Zoox’un ortaklarından olan Jesse Levinson yeniliklere imza atacak araç hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında bu yeni nesil araç için zaman ve kaynaktan kısmadan çalıştıklarını ifade etti. Bu sayede de her şeyin daha kolay kontrol edilebildiğini söyledi.

Zoox’un Üretim Aşaması Tesla ile Aynı Fabrikada Gerçekleşti

robot taksi

Kaliforniya’daki “Kato” isimli fabrikada üretimi devam eden araç diğer benzer projelerle ortak birçok noktaya sahip. Görünüm olarak “Cruise” adlı girişimcilik şirketinin “Origin” adlı aracına benziyor. Üretim yeri olarak da Tesla ile benzerlik gösteriyor.

Son olarak Zoox’un çıkan küresel krizlerden etkilenmediğini söylemek mümkün. Hem Ukrayna-Rusya savaşından hem de salgından olumsuz etkilenmeyen robot taksi seri üretim aşamasına geldi bile. Ayrıca insan kaynakları da giderek büyüyen şirket artık 2000 çalışana sahip. Bu da trafiğe çıkacak olan yeni nesil otonom aracın giderek yaygın hale geleceğinin bir diğer kanıtı.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here