Honda Üretimi Azaltma Kararı Aldı!

0
1145
Honda Üretimi Azaltma Kararı Aldı

Honda üretimi azaltma kararı aldı. Dünyada otomotiv sektörünü etkileyen bir çok farklı problem mevcut durumda. Bunların başında ise geçtiğimiz yılın başında patlak veren ve otomotiv sektörünü derinden etkileyen çip tedarik sorunu geliyor. Bu problem ise 1 seneyi aşkın süredir bulunmasına rağmen hala tam anlamıyla çözüme kavuşmuş değil. Bu sebepten dolayı bir çok marka zaman zaman fabrikalarda üretimlerini azaltıyor. Bu sayede ise markalar kemer sıkma politikası uyguluyorlar. Japon otomobil devi  Honda da bu kafileye dahil oldu. Honda, Japonya’daki fabrikalarında üretimi azaltma kararı aldı.

Honda Üretimi Azaltma Kararı ile Kemer Sıkma Politikası Uygulayacak

Dev marka Honda Motor, Japonya’nın ikinci büyük araç üreticisi konumunda. Fakat markanın ülkesinde bulunan fabrikalarında tedarik zincirlerinde sıkıntılar ve lojistik hattında sorunlar mevcut. Bu sebepten dolayı Honda, Japonya’da bulunan fabrikalarında üretimi azaltma kararı aldı.

Honda’dan gelen açıklamaya göre, fabrikaların bazı hattında üretim oranları kademeli olarak belirli miktarda azaltılacak. Buna göre markanın Suzuka’da bulunan fabrikasının iki üretim hattında Honda üretimi bu ay yüzde 10 azaltılacak. Önümüzdeki ayın ilk haftasında ise aynı hatlarda, üretim yüzde 30 civarında düşürülecek. Diğer yandan ise markanın Saitama bölgesinde bulunan montaj fabrikasında da aynı politika uygulanacak. Fabrikada gelecek ayın ilk haftasında üretimde yüzde 10 civarında azaltılacak.

Honda Üretimi Azaltma Kararı Aldı

Bu kararlar doğrultusunda markanın gelecek ay için üretim hedeflerinde düşüş yaşanacak gibi gözüküyor. Son günlerde Honda, Civic Type R, 2023 CR-V ve 2023 ZR-V gibi modellerinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Tanıtım sonrası kullanıcılar tarafından beğenilen ve beklenmeye başlanan modellerin üretiminde bu karar sonrası bir düşüş yaşanabilir. Fakat dünya devi Honda Motor, ağustos ayı için toplam üretim hedefini henüz açıklamadı.  Bu konuyu ise ancak markanın önümüzdeki günlerde açıklayacağı toplam üretim hedeflerinden sonra öğreneceğiz gibi duruyor.

Tüm Satılık Honda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here