Lider ”Hot Hatch”: Honda Civic Type R!

İsmi olduğu gibi pazar rekabeti de oldukça ”sıcak” olan hot hatch sınıfında lider belli oldu. Honda’yı yıllardır hot hatch pazarında temsil eden Civic Type R, Türkiye’deki satış rakamları ile liderlik koltuğunu bırakmadı. Hız makinesi Honda Civic Type R, bu yıl da birinciliğini korumuş oldu.

civic type r honda

Makyajlı Type R Çok Tuttu!

Makyajlı versiyonu 2020 yılının ikinci yarısında çıkmasına rağmen Civic Type R oldukça iyi bir satış rakamına ulaştı. Bulunduğu hot hatch segmentinde satış rakamlarının oldukça kısıtlı olduğunu biliyoruz. 2020 yılında Honda’nın hot hatch’i 13 adetlik satış gerçekleştirdi ve liderlik koltuğundan kalkmadı. Model geçen seneyi de lider olarak bitirmişti. Makyaj operasyonunun ardından satışlarını arttıran hızlı hatchback modeli, başarılı bir ivme kazandı. Civic Type R’ın her jenerasyonu ileri mühendislik çalışmaları sonucunda oluşturuluyor. Güncel model de tıpkı önceki modeller gibi oldukça başarılı ve ateşli!

Honda Civic Type R 2.0 Litrelik Turbo Motor İle Sunuluyor!

Honda Civic Type R’ın 2.0 litre VTEC Turbo motoru ve 6 vitesli manuel şanzımanı benzersiz bir performans sunarken, üç çıkışlı egzoz sisteminin Aktif Ses Kontrolü özelliği ile de sürüş keyfini artırıyor. Hem mekanik hem de elektronik anlamda sınırları zorlayan model, rakipleri ile ateşli bir mücadele veriyor.

civic type r

Honda Civic Type R’ın Motor Özellikleri

Güç: 306 bg @ 6500 dev/dak
Litre başına güç: 153.3 bg/Lt
Tork: 400 Nm @ 2500-4500 dev/dak
Maksimum motor hızı: 7000 dev/dak
Motor hacmi: 1996 cm3
Silindir adedi: 4
Silindir pozisyonu: Sıralı

İkinci el satılık Honda Civic ilanları

Yeni Honda Civic Test Sürüşü Esnasında Görüntülendi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here